Aegean: Dusseldorf - Athene, 29 april 2012

9 juni 2012

Op 29 april vloog ik samen met mijn familie vanaf Düsseldorf naar Athene voor een korte vakantie in Griekenland. Onze vlucht werd uitgevoerd met een Airbus A320 (SX-DVX) Vluchtnummer (A3-541). Om 12.45 vertrok ons vliegtuig van af Düsseldorf. Aan boord was een prima service. De maaltijd bestond uit pasta. Verder kwam de bemanning rond met frisdrank en later ook nog met koffie en thee.

Het vliegtuig beschikte over tv-schermpjes waarop het verloop van de vlucht was te zien. Wij zaten op rij 12 bij de nooduitgang op de stoelen A, B, C en D, die we van tevoren via internet hadden gereserveerd. Bij het boeken van deze vlucht was al bekend dat er een geplande tussenlanding zou worden gemaakt in Thessaloniki. De tussenlanding was vrij chaotisch en een deel van de passagiers verliet hier het vliegtuig. Verder kwamen er twee mensen het vliegtuig binnen om van alle passagiers die verder zouden vliegen naar Athene nog een keer de paspoorten te controleren. Er werd hier ook extra kerosine getankt, waarbij de bemanning vroeg of iedereen op zijn plek bleef zitten maar de riemen los te laten.

Na dat er weer nieuwe passagiers waren ingestapt konden we verder vliegen voor het laatste stukje naar Athene. Ook voor het laatste stuk van de vlucht kwamen ze nog een keer met drinken langs. Rond 18.00 kwamen we aan in Athene. Waar we met bussen naar de terminal werden gebracht.

Op 4 mei vlogen we weer terug van Athene naar Düsseldorf. De dag van tevoren hadden we op het vliegveld al ingecheckt om stoelen te reserveren. Het eerste gedeelte van de vlucht zaten we op rij 11 stoel A,B en rij 12 stoel A,B beide rij zijn bij de nooduitgang. Helaas waren deze stoelen voor het gedeelte Thessaloniki - Dusseldorf al door iemand anders gereserveerd. Dus moesten we voor het tweede gedeelte van de vlucht andere plaatsen kiezen. Wij kozen voor rij 16 stoel A,B,C en D.

Onze vlucht vanaf Athene vertrok om 08.35. Ook deze vlucht werd weer uitgevoerd met een Airbus A320 (SX-DGI, vluchtnummer A3-540). Tijdens het taxi op Athene kwam een van de stewardessen naar mij toe omdat ik geen foto’s mocht maken tijdens met taxiën en opstijgen. Bij de meeste maatschappijen heb ik hier nooit problemen mee gehad.

De vlucht verliep rustig en al vrij snel waren we weer in Thessaloniki. Hier verliet een deel van de passagiers het vliegtuig weer. Ook nu kwamen er weer twee mensen langs om alle pasporten te controleren van de passagiers die verder vlogen. Wij wisselden hier ook van plaats en gingen naar rij 16. Ook stapten weer nieuwe passagiers in.

Toen het vliegtuig op het holdingpoint voor de startbaan op Thessaloniki stond ging de stewardess nog een aantal mensen van plaats laten verschuiven. Redelijk laat om dit nog te doen lijkt mij. Hadden ze beter mee kunnen wachten totdat we in de lucht waren.

De maaltijd tijdens deze vlucht bestond uit een soort pannenkoek met fetakaas; dit was niet echt lekker. Dit toestel had geen tv schermpjes. Daardoor moest de bemanning de veiligheidsinstructies handmatig uitvoeren. Rond 12.00 uur kwamen we weer aan op Düsseldorf.

Ik geef totaal een 7 voor beide vluchten.

M. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020