Aer Lingus: Amsterdam - Dublin, 28 april 2006

28 april 2006
Lang van tevoren wist ik al dat ik een lang weekend Dublin zou bezoeken en daarom leek het mij slim om de verschillende tarieven goed in de gaten gehouden. Wat bleek: vliegen met Aer Lingus was op die dag goedkoper dan met Ryanair vanaf Eindhoven. In de gekte van de meivakantie (28 april) ingecheckt op de KLM incheckmachines op Schiphol voor de vlucht met Aer Lingus naar Dublin.

Fijn dat we die machines konden gebruiken voor een Aer Lingus vlucht, het enige wat ons nu nog te doen stond was de bagage afgeven. Gelukkig hadden we tijd genoeg, wat ook daar was het een gekkenhuis. Zonder problemen door de douane heen, kopje koffie gedronken en vervolgens de wandeling richting gate B26 ingezet. Ook daar eenvoudig door de security check, en ik was verrast om louter lederen stoelen in de Airbus A320 te zien. Ik kon met mijn 2.02 meter lengte een redelijke plek vinden op rij 1, ondanks het schot voor mij. Maar ach, voor een vlucht van 80 minuten maakt dat allemaal niet zoveel uit.

Het vliegtuig zat bijna vol, en precies volgens schema verlieten we de gate voor een ritje naar Haarlem, om vanaf daar daadwerkelijk het luchtruim te verkennen. Prima vlucht met verder weinig bijzonderheden, behalve de ergernis aan de krankzinnige hoeveelheid handbagage van sommige medepassagiers, die alles op alles zetten om hun metalen idioot grote Samsonite in de compartimenten te krijgen, daarmee veelvuldig tegen mijn rugtas met fotoapparatuur aan beukend.

Verder een ontspannen vlucht, waar ik me goed heb vermaakt met het inflight magazine van Aer Lingus. Bij de landing vol in de ankers omdat de landingsbaan toch tamelijk kort is. Pluspunt voor Aer Lingus is dat alle instructies ook in het Nederlands worden afgespeeld (een bandje) wat voor sommige mensen die het Engels/ Iers niet meester zijn handig is.

Terugvlucht (1 mei) was bijna identiek, alleen dit keer toch maar een plek bij de nooduitgang uitgezocht. Ik zat prima bij het raam, en kon prachtige foto's onderweg maken. De start was spectaculair met vrij snel na de take-off een scherpe bocht waarbij je prachtig Dublin zag liggen. De piloot was dit keer beter te verstaan (de andere passagiers waren een stuk stiller) en wist ook meer te vertellen dan degene op de heenweg. Wederom geen bijzonderheden tijdens deze vlucht.

Aer Lingus is mij goed bevallen. De stoelen zaten prima (leer) met voldoende ruimte voor zo'n korte vlucht, zelfs voor iemand van mijn lengte. Consumpties konden onderweg gekocht worden, maar hier heb ik verder geen gebruik van gemaakt. Groot voordeel vond ik verder de mogelijkheid om gebruik te maken van de KLM incheckmachines op Schiphol.

Heenvlucht: 8
Terugvlucht: 8,5

M. Schoonheijm

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020