Aeroflot: Düsseldorf - Moskou Sheremetyevo, 27 maart 2013

29 maart 2013

Voor de zaak moest ik op 28 maart ten noorden van Moskou zijn. Dan is Moskou Sheremetyevo het aangewezen vliegveld. Ik had dus meerdere opties: via Amsterdam met KLM of Aeroflot of van Düsseldorf met Aeroflot. Ons reisbureau HRG kwam met de twee voordeligste opties: beide van Aeroflot. Voordelig is echter relatief, tussen Amsterdam en Düsseldorf zat een prijsverschil van 210 euro. (Amsterdam: 500 euro en Düsseldorf 290 euro retour all inn).

De keuze was dus snel gemaakt! Ik ging dus vliegen met de SU2537 vanaf Düsseldorf van 10.40 uur op de 27e maart. Doordat het verkeer gigantisch meezat was ik veel te vroeg op het vliegveld en kon gebruik maken van de lounge die vanwege de alliantie van Aeroflot met AF-KLM ook hier toegankelijk is voor FB gold-card houders. De lounge wordt beheerd door Air Berlin en heet van allerlei maatschappijen de gasten welkom op de C-pier van het vliegveld van Düsseldorf. Prima lounge met een gratis wi-fi.

Bijna op tijd (10.45 uur) vertrokken wij richting Moskou. De vlucht was aangenaam. Het vliegtuig was tot de laatste economy stoel gevuld. Alleen in de businessclass was nog wat ruimte. Ik had een ruime stoel met voldoende beenruimte (15D van een A320). Na een frisdrankje kregen we een prima maaltijd (ik koos voor de vis) met een salade, brood, boter en de vis met groenten en rijst. Er werden nog twee chocoladereepjes meegeleverd voor bij de koffie (allebei best wel lekker!). De bemanning was nog gekleed in de oude blauwe Aeroflot-uniformen.

Strak op tijd (16.40 uur lokale tijd) landden wij op een wit en winderig maar superzonnig Moskou SVO. De procedure bij de grensbewaking is veel sneller geworden sinds je geen immigratiedocumenten meer hoeft in te vullen. Dat gebeurt nu automatisch door een scanner bij de meneer of mevrouw van de grensbewaking. Om 17.00 uur zat ik in de taxi onderweg naar mijn hotel (dat duurt dan met het drukke verkeer wel weer 2 uur!).

Ik waardeer de vlucht SU 2537 met een 9. Het vliegveld van Moskou SVO met een 10. (sneller kon niet!) en de lounge van Air Berlin op Düsseldorf met een 8.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020