Aeroflot: Moskou - Nizjni Novgorod, 26 september 2012

2 oktober 2012

Op woensdag 26 september vloog ik om 19:35 uur met vlucht SU 1224 van Aeroflot van Moskou Sheremetyevo naar Nizjni Novgorod. We hadden bijna een uur vertraging (“late incoming aircraft”, hoe afgezaagd). Er werd met een Airbus A321 gevlogen die tot de laatste stoel was uitverkocht. (normaal wordt er met een A319, Sukhoi Superjet of soms een A320 gevlogen).

Ik had stoel 18C, een prima plaats, maar helaas werd ik ingebouwd door ruim twee meter lange mannen van het professionele basketbalteam van N. Novgorod. De enige zwarte speler van het team (een Amerikaan) vond het prettig weer eens vloeiend Engels te kunnen spreken. Zowel zijn teammaten als coach spraken geen of nauwelijks Engels.

De verzorging op een binnenlandse vlucht van Aeroflot bestaat uit een beker water (met of zonder bubbels) en een plastic doosje met een broodje, een pakje appelsap en een doekje. Voor een vluchtduur van een uur is dat best redelijk in mijn optiek.

Inmiddels zijn alle stewardessen van Aeroflot, zover ik kan waarnemen, overgestapt op de rode outfit. Ik heb het eerder geschreven, maar het ziet er strak uit! Dit is hoe je een stewardess voorstelt: leuk petje, hoge (rode) hakken en een leuk goedgesneden mantelpakje.

Op de locatie waar ik moest zijn in de stad was ook een kleine beurs van de lokale industrie van de regio (provincie) N. Novgorod. Mazzel: ook een deel van de MiG-fabrieken staat in deze regio. Dus MiG (verplicht aanwezig) showde met prachtige modellen (zie foto) en video’s hun waren. Door mijn overmatige belangstelling kreeg ik als beloning een prachtig boek over de geschiedenis van MiG. (kassa, en dat in deze crisistijd! Een mooi cadeau voor de verjaardag van mijn vliegtuigspottende zoon!)Op het vliegveld van N. Novgorod staat de tijd ook niet stil.  Men is hard bezig een nieuwe terminal te bouwen. Nog dit jaar wordt die in gebruik genomen. Er zijn al nieuwe lijndiensten voor zowel het buitenland als het binnenland aangekondigd.

Deze vlucht verdiend een 7. Behalve de vertraging is er eigenlijk helemaal niets mis mee.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020