Air Berlin: Barcelona - Düsseldorf, 5 mei 2011

11 mei 2011

Na een paar dagen vakantie in Barcelona was het weer tijd om terug te keren naar huis. We vlogen met Air Berlin vanaf Düsseldorf omdat dat duidelijk goedkoper was dan vanaf Schiphol en uit een vorige vlucht met Air Berlin was gebleken dat het een goede maatschappij was. Twee uur voor vertrek zijn we met de Aerobus (vanaf Plaça de Catalunya) aangekomen bij terminal 2 van de luchthaven El Prat.

Bij de check-in balies stonden lange rijen, mede doordat er tegelijk met onze vlucht AB 8565 naar Düsseldorf ook andere Air Berlin-vluchten vertrekken naar andere bestemmingen.

Gelukkig zat er wel wat tempo in de rij en hadden we na ongeveer 20 minuten onze boardingkaarten al. Vervolgens door de paspoortcontrole, die strenger leek dan normaal, hebben we wat gegeten en vervolgens zijn we naar de gate gegaan. De vlucht uit Düsseldorf kwam met 15 minuten vertraging aan, wat er voor zorgde dat onze vlucht uiteindelijk met 20 minuten vertraging vertrok.

Na een redelijk lange taxirit kozen we het luchtruim richting de Atlantische oceaan. De hele vlucht zijn we via deze kust richting Parijs gevlogen en precies boven Parijs maakten we een bocht richting onze bestemming Düsseldorf. Meteen toen de ‘’stoelriemen vast lampen’’ uit werden gezet, begon de crew met de voorbereidingen voor het eten en drinken. We hadden de keuze uit een kaas of ham sandwich en daarbij kreeg je thee of koffie met nog een glaasje frisdrank.

De (nieuwe) vliegtuigen van Air Berlin zijn uitgerust met schermpjes onder de bagagebakken waar filmpjes worden afgespeeld en er gelegenheid is om de vluchtdetails te zien. Jammer genoeg hield het systeem er mee op toen het tijd was om over te gaan op de vluchtdetails etc. Maar gelukkig was er buiten genoeg te zien. Door de ondergaande zon en uiteindelijk de maan, had je een leuk uitzicht over de verlichte steden waar we overvlogen. Je had eigenlijk geen boek, scherm etc. nodig want als je aan het raam zat, had je buiten één grote liveshow! (met dank aan het mooie weer in Europa!)

De landing verliep voorspoedig en om 20.40 landden we wat hard op baan 23L. Gelukkig werden we aan een jetway (slurf) geparkeerd waardoor wij niet nog in een bus naar de terminal hoefden te rijden. De eerste verdieping van de B-pier waar wij uitstapten was werkelijk uitgestorven en pas bij de bagagehal waren er nog andere mensen te zien. Na nog geen 10 minuten kwam onze bagage al op de band en om 23.10 uur stonden we al bij de auto om naar huis te rijden.

Het was een fijne vlucht zonder problemen, zeer aardig cabinepersoneel (er werd voor ons zelf door de piloot omgeroepen waar we vlogen, nadat we het aan een stewardess hadden gevraagd) en toch bijna op tijd geland.

Voor Air Berlin een 9.0!

R. Verboeket

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020