Air Berlin: Düsseldorf - Puerto Plata, 6 juli 2012

24 augustus 2012

6 juli is het dan zover. Eindelijk naar de Dominicaanse Republiek. Online ingecheckt, plaatsen 21,DEF. We wisten dat Ai rBerlin nieuwe stoelen had met IFE. Dus ik opzoeken welke toestellen dat al hadden. Ik een lijstje gemaakt, kom je bij de gate, kan je de registratie niet zien. Dus dan maar afwachten.

Bagage dropp-off snel drie kilo te veel, dus eigenlijk 90 euro bijbetalen, maar de vriendelijke mevrouw zei drink er maar een wijntje van. Snel door de sequrity en door naar de gate. Ik vind Dusseldorf nog steeds een fijner en gezelliger vliegveld dan Schiphol. Met een halfuur vertraging zijn we geboard. Om hetzelfde tijdstip ging er een vliegtuig naar Miami. Die waren ook nog niet begonnen toen wij (als bijna laatste) het toestel in gingen.

Tot mijn opluchting zag ik de nieuwe business class stoelen en hadden we gelukkig IFE. De stoelen zijn fantastisch! Goede beenruimte, mooi IFE, lekkere hoofdsteun de je in alle hoogtes en standen kan zetten. Opgestegen van 23L en snel naar Puerto Plata via UK, Ierland en kust VS. Na 1uurtje eten! Ik werd alleen van de geur al misselijk! 1 hap gehad en verder niets gegeten. En de hele reis misselijk!

Gelukkig was cabin crew echt geweldig. Met de opmerkingen: Zo meneertje, wat zou ik te drinken willen, ik zal u even verlossen van het eten, zo avondeten tijd, heeft het gesmaakt? Oh nee, natuurlijk niet, want het is gewoon niet te eten(ze hebben het dus zelf door). Avondeten geskipt. Eenmaal hard geland, snel langs allemaal loketjes waar je veel moet betalen. Vervolgens naar de band.

We hebben er 2 uur gestaan! De band was zo klein dat koffers eraf gleden en hij stagneerde want er paste niets meer op en ze gingen maar door met beladen. De helft lag op een gegeven moment op de grond. Nou ja, toen nog 5 uur met de bus naar Samana. Dus in totaal 2+9+2+5 uur is 18 uur gereisd.

Score:
DUS: 9
AB ETEN: 5
AB CABIN:8
AB CREW:9

Overall ben ik best tevreden. Terugreis weer oude cabine en dat was gewoon een hel (ze hebben nu wel gratis kopfphonen).

D. Modderkolk

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020