Air Berlin: Düsseldorf - Zurich, 18 februari 2011

7 maart 2011

Op 18 februari vloog ik voor een weekje skiën in de Zwitserse met Air Berlin voor vijftig euro (enkeltje) van Düsseldorf naar Zurich. Op Düsseldorf airport is alles goed geregeld en de bagage kon zo afgegeven worden (de dag van te voren had ik namelijk al ingecheckt). Op de luchthaven is verder niet zoveel te doen, dus ben ik na de paspoortcontrole maar meteen naar gate 74 gelopen.

Om 20:25 begon het boarden en met de bus werden we naar het platform gebracht waar een vrij nieuwe Airbus A320-200 klaar stond. Het vliegtuig zag er vrij nieuw uit maar had nog het oude kleurenschema. Binnen in het vliegtuig viel me meteen op dat het cabinepersoneel alles via touchscreens kan regelen. Tevens zijn de stoelen comfortabel en hebben genoeg beenruimte, ik ben 1.94 en er kon zelfs nog meer bij, een verademing.

Om 20:50 zat iedereen al in het vliegtuig en toen konden we met 20 minuten eerder dan gepland richting de startbaan begeven. Daar moesten we vijf minuten wachten en uiteindelijk zijn we nog zo’n 10 minuten eerder dan gepland vertrokken.

De vlucht zelf was heel normaal. Alleen verbaasde ik me erover wat je allemaal krijgt voor zo’n goedkope vlucht: eten en drinken, genoeg beenruimte (!) en de service die misschien nog beter is dan die bij de KLM. Een leuk pluspunt vond ik het programma dat ons vliegtuig volgde. Je kunt er namelijk precies zien waar je vliegt en ze laten computerbeelden zien van hoe het buiten het vliegtuig eruit ziet, en zelfs als je naar buiten kijkt.

Via Stuttgart werd de landing ingezet en over de Bodensee landde de piloot het vliegtuig netjes op baan 28. Bij het verlaten van het vliegtuig werd aan iedereen nog een chocoladehart aangeboden maar die heb ik maar afgeslagen. Uiteindelijk stond ik 15 min voor de geplande aankomsttijd (22.25) al bij de bagageband, waar de bagage in nog geen vijf minuten af te halen was.

Een snelle en comfortabele vlucht en voor €50,- de service die jij bij KLM wenst.

Cijfer: 9.5

R. Verboeket

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020