Air Berlin: Keulen/Bonn - Palma de Mallorca, 28 augustus 2013

6 september 2013

Op woensdag 28 augustus was het dan zover. Vanaf Keulen Bonn Airport zouden we met AB9250 om 11:40 uur naar Mallorca vliegen. Eenmaal aangekomen op Köln Bonn Airport viel op dat de infrastructuur erg goed is. Duidelijk staan de verschillende parkhausen en terminals aangegeven. Air Berlin vliegt vanaf terminal 2 en na het vlotte inchecken van de ruimbagage en de security-afhandeling zagen we dat deze vlucht met een half uur vertraagd was. De vlucht in opdracht van Belair uitgevoerd, echter betekent dit in in de praktijk altijd een toestel en crew van Air Berlin. Enige verschil is dat deze toestellen van Air Berlin onder Zwitserse vlag vliegen.

Met een half uur vertraging begon het boarden, onze kinderen werden in het bijzonder erg vriendelijk welkom geheten, o.a. in het verkrijgen van een babyverzorgingpakketje, enkele gadgets en wat lekkers. Wat verder opviel is dat de stoelen erg netjes gekleed zijn en er wat meer beenruimte is dan bij vele andere (low-cost) maatschappijen. Om 12:15 uur verkozen we in zuidelijk richting het luchtruim om vervolgens met een bocht naar het westen koers te zetten en vlak voor de Nederlandse grens voor Aken richting het zuiden af te buigen.

De vriendelijke crew begon met het uitdelen van verse broodjes ham of kaas naar keuze en deed haar uiterste best om iedereen zo professioneel te bedienen. Het toestel, een A320, zette koers via het Meer van Geneve, de Franse Alpen met een prachtig zicht op de Mont Blanc, de Middellandse Zee om vervolgens via de oostzijde van Mallorca en de baai van Palma een 180 graden bocht te maken voor de landing. De landing verliep erg soepel en na een dikke twee uur durende vlucht mochten we het toestel van Air Berlin verlaten.

Deze vlucht verdient in mijn ogen een dikke 9 ondanks de kleine vertraging! Aan deze maatschappij kunnen heel wat andere Europese carriers een voorbeeld nemen qua service, professionaliteit en vloot!

S. Pennings

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019