Air France: Kaapstad - Parijs, 15 december 2011

13 januari 2012

De vlucht werd uitgevoerd door met een Boeing 777 van Air France met als vertrektijd 19:35 uur. Op het moment van instappen werd direct een flesje water uitgereikt. Keurig. Vanwege wat problemen met tellen van aantallen passagiers zijn we uiteindelijk pas om 20:02 uur echt vertrokken. Er waren nogal wat problemen met het aantal jonge kinderen. Er zaten er teveel bij elkaar. Dit moest eerst worden onderzocht.

Helaas liep de rest van de reis minder plezierig. De veiligheidsinstructies werden onverstaanbaar afgeraffeld. Vervolgens was er een maaltijd met of kip of vis. Wij kozen voor vis. Dat hadden we beter niet kunnen doen. De vis was aan de kleur te zien waarschijnlijk wel opgewarmd geweest, maar was inmiddels zo goed als koud. Ook was er een enkele mossel toegevoegd die mij tijdens de rest van de vlucht aardig opbrak. Bij navraag naar een eventueel andere maaltijd bleek dit onmogelijk. Het personeel was nors, zeker niet klantvriendelijk. Ook naar andere klanten niet behulpzaam. Bij anderen was de maaltijd incompleet. De geplande aankomsttijd van 05:55 uur werd lang niet gehaald, het werd uiteindelijk 06:33 uur.

In theorie moet het voldoende zijn om tussen 05:55 en 09:00 uur, dus in ruim drie uur, over te stappen. Maar we kwamen een half uur te laat aan en kwamen vervolgens in een fuik van stakend beveiligingspersoneel terecht. We hebben hierdoor bijna twee en een half uur als haringen in een tonnetje gestaan. Er was niets te drinken en geen enkele toilet beschikbaar, alleen maar zeer ongeruste mensen en veel rumoer op de achtergrond. Enkele, alleen Frans sprekende dames, probeerden de ouders met jonge kinderen tussen de drukte uit te vissen.

Omdat het er naar uit ging zien dat we het nooit op tijd zouden redden zijn wij op advies van personeel nog gaan rennen richting een andere security gate. Ook daar stond een gestreste rij wachtenden. Slechts vijf minuten voor vertrek waren we rennend bij ons laatste vliegtuig van deze reis aangekomen en gingen als één na laatste aan boord. Parijs gaan we dus in het vervolg mijden.

Cijfer: 5

W.P. van der Veen

Dit verslag is deel 2 van 3. Klik hier voor deel 1 en deel 3.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021