ArkeFly: Amsterdam - Aruba, 11 augustus 2010

11 augustus 2010
Om 09:20 uur kwamen we aan bij Gate D08. Er stond al een lange rij met passagiers voor de veiligheidscontrole aan de gate. Rond de tijd van boarden van ArkeFly-vlucht OR361 begonnen ze met het controleren van de handbagage en mocht je door het poortje lopen. Vrijwel direct daarna mocht je je boardingpas inleveren en kon je doorlopen naar het volgende wachtgedeelte bij de gate. Hier werd al redelijk snel duidelijk dat we de vertrektijd van 10:35 niet zouden halen.


Een kwartier voor vertrek werd er omgeroepen dat er 6 mensen teveel waren. De mensen die niet mee wilden konden 600 euro krijgen plus omboeking naar de eerstvolgende vlucht.

Na ongeveer 15 minuten mochten we dan eindelijk het vliegtuig (een Boeing 767-300) in. In het vliegtuig werd nog een keer omgeroepen dat er nog 3 mensen van boord moesten (we hebben echter niemand het vliegtuig zien verlaten - we zaten op 11a en 11b). Rond 11 uur riep de captain om dat we bijna zouden vetrekken. Circa 10 minuten later waren de deuren dicht en begon de push-back. Tijdens de push-back kwam het volgende vliegtuig van ArkeFly aan welke ook vanaf gate D08 zou vertrekken. Toen dit vliegtuig aan de gate stond, mochten wij taxiën naar startbaan 24. Nadat er twee KLM-vliegtuigen waren vertrokken, gingen wij dan de lucht in.

Nadat we van de baan los waren, klommen we vrij stijl op. Kort daarna was het direct een stuk minder stijl. Ik denk vanwege de hevige turbulentie (veel trillen en luchtzakken) tijdens het opstijgen. We zetten direct koers richting Denver, waar we de kustlijn van Groot Brittannië volgden. Hierna bogen we een klein beetje af richting de Caribische eilanden.

Na een vlucht van circa 9 uur werd de daling ingezet vanaf 11 kilometer hoogte. We vlogen vanaf de noordkant van het eiland naar het westen, daarna richting het zuiden. Na even hard afremmen in de lucht (waarbij ik me afvroeg of we niet net iets te langzaam vlogen; veel trillen van het vliegtuig, snelheid op de monitor lag rond de 250 km/h) en een hele steile bocht richting het vliegveld stonden we binnen 20 minuten aan de grond.

<img src=" http://www.luchtvaartnieuws.nl/pictures/maps/ams-aua.jpg " alt="Foto: Great Circle Mapper "/>

Tijdens de vlucht hebben we genoten van een heerlijke nasimaaltijd voor mij en een heerlijke maaltijd met aardappelpuree en balletjes gehakt voor mijn vrouw (inclusief drinken - en kopje thee / koffie na het eten).

Verder zijn ze nog twee keer langsgekomen met gratis drinken (water, appelsap en sinaasappelsap). Ze zijn ook nog twee keer langsgelopen met eten en drinken (hiervoor moest je wel betalen). Ook werd er nog een keer langsgelopen met tax-free artikelen.

Mijn oordeel over deze vlucht: een 9. Alles bij elkaar genomen een heerlijke vlucht. Niets op aan te merken. Ondanks dat we met vertraging zijn vertrokken zijn we net iets voor schematijd geland.

D. Etten

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020