ArkeFly: Dubai - Amsterdam, 16 maart 2012

24 april 2012

Na een indrukwekkende week in Dubai werd het tijd om weer naar huis te vliegen. Het ging om ArkeFly vlucht OR 469 van Dubai via Burgas (Bulgarije) naar Amsterdam. De heenvlucht werd overigens non-stop uitgevoerd. De vlucht vertrok om 10.00 uur lokale tijd, en werd uitgevoerd met een Boeing 737-800.

Op weg naar de startbaan zag ik een mooie A380 van Emirates opstijgen. Na de take-off van 'onze' 737 zag ik de 'The World' in zee liggen. Verder was de skyline inclusief de Burj Khalifa goed te zien.... De Palm was helaas niet te zien.

Ook de Dubai Creek, en Deira - het oude Dubai - was duidelijk te zien kort na de take-off. Na de start werd verteld dat het inflight-systeem niet werkte. Voordat het eten werd uitgedeeld bleek ook dat water en vruchtendrankjes (gratis) op waren. Dat vond ik op zich geen goede start van de vlucht. Op de heenvlucht werkte gelukkig wel alles, en kwamen ze tijdens de nachtvlucht regelmatig met drankjes langs. En juiste op de langere terugvlucht kwam de crew dus niet meer langs met drankjes... Persoonlijk vind ik dat geen goede service. Kom toch regelmatig langs met drankjes, dan kunnen mensen zelf kiezen of ze wel of geen drankje willen. Nu was er geen keuze meer. Wel was het mogelijk om zelf drinken te halen elders in het toestel.

Na 4,45 uur vliegen en een turbulente landing in Burgas was het tijd voor een korte tankstop. De deuren werden geopend in het toestel, en al snel werd het aardig koud. Toch maar de deken uit de verpakking gehaald. Complimenten, want na een half uurtje op de grond vond de take-off alweer plaats. Dit keer een vlucht van drie uur richting Amsterdam.

Als ik de heenvlucht ga vergelijken met de terugvlucht moet ik bekennen dat de service heen beter was. De crew liet zich vaker zien, ondanks de nachtvlucht. Verder is een non-stop vlucht, waarbij alle systemen werken toch prettiger!

Jammer dat ArkeFly een Boeing 737-800 inzet op dit traject, in plaats van de Boeing 767-300ER. De crew aan boord was erg vriendelijk! Voor de heenweg wil ik een 8 geven, voor de terugvlucht een 6,5.

A. Goedhart

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020