British Airways : Rotterdam - Londen Heathrow, 9 december 2012

24 december 2012

Aangekomen op de rustige luchthaven van Rotterdam heb ik in restaurant De Horizon een drankje gedronken met uitzicht op het platform. Rond 11:00u arriveerde de Airbus A319 van British Airways na een landing op baan 24. Omdat het de eerste vlucht van BA naar RTM betrof (BA441), werd de A319 door spuitende brandweerwagens onthaald.

Na afloop van het show-gedeelte ben ik door de security gegaan. Het was er gelukkig rustig en de controle verliep vlot. Dat is toch wel een van de pluspunten van een regionale luchthaven.

Het Aviapartner personeel had bij de gate enige moeite met het voor het eerst opstarten van het boarding-systeem. Uiteindelijk lukte het en kon het boarden beginnen. Ook dit verliep vlekkeloos, mede gezien het beperkte passagiersaantal op deze vlucht.

Stoel 18A is een nette schone lederen stoel. De vrolijke captain heette ons van harte welkom op de eerste vlucht van RTM naar LHR. Op tijd begonnen we aan de taxi naar baan 24 om vervolgens op te stijgen in Zuid-Westelijke richting.

Al snel na take-off begon de driekoppige cabincrew met het serveren van drankjes en zakjes chips. Omdat het een relatief korte vlucht is, heb je niet veel tijd om van je drankje te genieten. Na 45 minuten meldde de first officer dat we voor 15 minuten in de holding moesten.

De nadering verliep soepel gevolgd door een iets harde landing op baan 27R.

Kortom, een goede vlucht volgens schema en zeer vriendelijke bemanning.

Dat waardeer ik met een goede 8,5.

G. Heijkoop

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020