China Southern Airlines: Amsterdam - Beijing, 3 september 2006

3 september 2006
Voor mijn werk moest ik vier dagen naar Shanghai. Echter, omdat alle direct vluchten naar deze stad vol zaten, besloot ik via Beijing te reizen. In het verleden heb ik heel veel met China Southern Airlines gevlogen, en had daar bijzonder goede ervaringen mee. Omdat er tegenwoordig toch op de kleintjes gelet moet worden vloog ik voor het eerst economy class in plaats van business class met deze maatschappij.

Het zelf inchecken voor vlucht CZ346 verliep razendsnel, en ook de security controle viel mee. Alleen het wachten tot het moment van boarden in een overvolle wachtruimte is niet echt plezierig. Terwijl ik stond te praten met wat oude bekenden die bij China Southern werken, kwam de dame van CZ mijn instapkaart ophalen. Een paar tellen later kreeg ik hem terug met een nieuw stoelnummer. Een upgrade naar de Pearl Class. Dat was nog eens een leuk kadootje.

De Pearl Class heeft grotere stoelen, meer beenruimte en een iets andere service dan de economy class. De maaltijd was zoals altijd bij China Southern bijzonder goed en uitgebreid. Helaas was het inflight entertainment waardeloos. Amerikaanse films, welke in het Mandarijn nagesynchroniseerd waren, en voorzien van Chinese ondertiteling. Niet te volgen dus. Ook was de beeldkwaliteit van de personal screens erg slecht. Maar op de een of andere manier tref ik altijd een kapot of slecht functionerend scherm.

Maar niet getreurd. Het was een nachtvlucht, dus er moest toch geslapen worden. Dat heb ik dan ook heerlijk gedaan. Toen ik wakker werd waren we al voorbij Ulaan Bator. Er kwam nog een heerlijk ontbijt met fruit en croissants, en toen was het tijd voor een snelle fresh-up met de toiletartikelen welke we van CZ gekregen hadden.

Precies op schema landde de Boeing 777 op Beijing Capital Airport.

Cijfer: 8

(Als het inflight entertainment en de kwaliteit van de screens in orde waren, dan had ik op een 10 uitgekomen. De service, het eten en de upgrade waren uitmuntend.)

M. Lanser

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020