CityJet: Londen City - Rotterdam, 14 mei 2010

14 mei 2010
Als je een dagje in Londen ben geweest, moet je uiteraard ook weer terug. London City Airport is makkelijk te bereiken met de Docklands Light Railway, ritje van 15 minuten vanaf Bank Station, wat geen straf is omdat je boven de grond zit en genoeg te zien hebt. Aangekomen op LCY konden we gelijk doorlopen omdat we al ingecheckt waren op Rotterdam (ook goede service!).


Na snel door de douane te zijn gegaan gingen we (mijn vader en ik) nog even eten in het restaurant, in één woord niet te eten! Ontzettend droge hamburger... maar dat heeft natuurlijk niks met CityJet te maken.

Na het eten nog even naar de vliegtuigen gekeken, waren veel BAe's, Avro's en Fokkers, dus geen straf om naar te kijken. Ook uiteraard de nieuwe Embraer van BA gezien, is een mooi ding maar kan in mijn ogen niet tippen aan de Fokkers.

Om 19:50 Engelse tijd zaten we nog steeds te wachten op ons vliegtuig, er was ook nog geen gate aangewezen dus we wisten ook niet waar we naartoe moesten. Om 20:00 landde het vliegtuig en gelijk stond de gate op het scherm: Gate 12, de allerlaatste, yee... Gauw naartoe gelopen en nog even moeten wachten in de wachtruimte, waar het bloedheet was en daarna begon het boarden voor vlucht VG0298. Maar 14 passagiers dit keer dus het boarden was heel snel gedaan. We werden in het vliegtuig welkom geheten door de Cabin Supervisor Daphne, die ons een snoepje uitdeelde voor het opstijgen.

Na het welbekende welkomstpraatje en safetypraatje zette de captain de motoren aan en reden we naar de baan. Captain draaide het vliegtuig om en zette de rem erop, vol gas.. en toen zaten de ingewanden die er tijdens de landing bijna uitgegaan zijn ergens diep achter in je lichaam. Wat een kracht in die Fokkers zeg!

Na het opstijgen nog even last gehad van turbulentie, daarna begon de cabin crew met het uitdelen van eten en drinken, wat allemaal gratis is bij CJ/VG en nog lekker is ook. Pepsi cola met een citroentje en ijsblokjes plus een warm broodje met kaas en tomaat, was echt lekker! Uiteraard was de service zo klaar met maar 14 mensen en ging de crew achterin even "relaxen".

Ik ben even naar ze toegegaan om wat vragen te stellen, omdat ik later zelf ook steward wil worden. En ik was nog niet uitgepraat of ze vroegen al of ik dan wilde helpen met de volgende service! Daar kan je natuurlijk geen nee tegen zeggen dan! Karretje opgebouwd, naar voren gereden en met een vriendelijke lach aan de passagiers gevraagd of ze nog wat wilden drinken.

<img src=" http://www.luchtvaartnieuws.nl/pictures/maps/lcy-rtm.jpg " alt="Foto: Great Circle Mapper "/>
Na de tweede drinkronde gedaan te hebben het vuil opgehaald, in het Nederlands omgeroepen dat we over enkele ogenblikken gingen landen op Rotterdam The Hague Aiport (speech opgelezen vanuit een boekje) en zelf gaan zitten (kon niet op een crew seat, want daar waren er maar 2 van), dus mocht ik voorin de cabine zitten.

Geland op de luchthaven van Rotterdam heeft de CS (cabin supervisor) het welkomstpraatje gehouden en daarna afscheidgenomen. Ik mocht nog helpen de cabine op te ruimen enzovoorts. Alleen eerst mijn vader lief aangekeken of hij wilde wachten op mij, en godzijdank wilde hij dat!

Ik heb nog even in de cockpit gezeten, alle stoelriemen in elkaar geklikt, headcovers vervangen, lichten uitgedaan en als afscheidscadeau heb ik het vluchtplan mee naar huis gekregen! Dit was echt mijn mooiste vliegervaring tot nu toe, en ook 1 die ik niet snel zal vergeten!

London City Aiport is een hele makkelijke luchthaven, houd wel rekening met de douane, dat duurt wel wat langer in London en laat NOOIT ergens je tas even staan!

Algemene informatie: 10 -> Dat spreekt wel voor zich na het lezen van deze ervaring!

Beenruimte: 9 -> ik ben 1.75 meter en ik kon mijn benen strekken, maar ben zelf wel kleiner dan de gemiddelde Nederlander dus dan is het logisch dat ik er geen last van had.

Eten: 8 -> Luxe vliegtuigkwaliteit, was gewoon normaal.

Vriendelijkheid personeel: 10 -> Dat spreekt voor zich na het lezen van deze ervaring.

Prijs/ Kwaliteit verhouding: Het was gewoon perfect! Niks op aan te merken, van het begin tot het eind!

Gemiddeld cijfer: 9,4

W. de Werk

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021