Corendon Dutch Airlines: Amsterdam - Ohrid, 14 september 2012

5 oktober 2012

Op 14 september begon onze vakantie. We vlogen met Corendon (vluchtnummer CND 597) naar Ohrid, Macedonië. Online inchecken hadden we een dag eerder al gedaan. Op Schiphol hoefden we alleen nog onze bagage af te geven. Wel kregen we nog een nieuwe boardingpass.

Het vliegtuig (Boeing 737-800) begon ongeveer een half uur te laat met boarden, maar verliep verder zonder problemen. Ongeveer een half uur na de geplande schematijd gingen we de lucht in.

Dit toestel van Corendon Dutch Airlines was duidelijk al iets ouder. De bekleding van de stoelen was van stof en zat vol vlekken. De beenruimte was heel erg krap terwijl ik niet eens lang ben ( 1.69m). Eten en drinken was alleen tegen betaling te verkrijgen. De crew was vriendelijk.

De terugreis was op 25 september, vluchtnummer CND 298. Het vliegveld van Ohrid is ontzettend klein. Eenmaal door de security (in totaal 2 scanners) was er 1 bar en 1 taxfree shop. De shop was in eerste instantie niet eens geopend, maar opende ongeveer een half uur voor boarden.

Het boarden werd niet omgeroepen, we zagen pas dat boarding begonnen was toen er mensen naar de gate liepen. Het scheelt dat er maar 1 vlucht vertrok dat iedereen van deze vlucht in 1 ruimte zat.

Nu hadden we een nieuwer toestel. Mooie, nieuwe bekleding en meer beenruimte. We zaten bijna voorin het toestel op rij 4, dat was erg fijn. Wederom was de catering tegen betaling. De crew was erg aardig en maakte veel praatjes met de passagiers. We moesten 10 minuutjes later vertrekken i.v.m. drukte in het luchtruim. Na 2,5 uur stonden we weer op Schiphol.

Ik zou Corendon niet kiezen voor het comfort, maar voor 2,5 uur was het goed te doen. Het ligt er ook erg aan of je reist met een ouder of nieuwer toestel. Zeker gezien de prijs was de kwaliteit goed te noemen. Ik geef reis een 7,5.

H.V.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020