Darwin Airlines: Amsterdam - Leipzig, 26 februari 2014

10 maart 2014

Op 26 februari nam ik de Darwin Airlines (een Zwitserse maatschappij die vanaf Schiphol naar Cambridge en Leipzig vliegt) vlucht van Amsterdam naar Leipzig. De vlucht werd afgehandeld door Servisair op Schiphol. Online inchecken behoort (nog) niet tot de mogelijkheden. De F7-257 van 21.40 uur werd uitgevoerd met een Saab 2000. Ik kreeg stoel 4A toegewezen met sequence nummer 0001. De dames aan de balie wisten niet welk frequent flyer programma bij Darwin hoorde. Darwin presenteert zich nu als ETIHAD Regional Airlines. Na overleg van 4 Servisair dames kwamen ze tot de conclusie dat het KLM Flying Blue moest zijn. Na enig gepuzzel van één van hen slikte het systeem mijn FB nummer dat vervolgens ook nog eens op de boardingpas vermeld werd.

Er waren slechts 7 passagiers voor de vlucht, nummer 8 kwam niet opdagen. De vlucht mocht 15 minuten eerder vertrekken. De stewardess had inderdaad het stemmige ETIHAD uniform met het leuke hoedje. Zij sprak gebroken Engels en gebroken Duits. Ik veronderstel dat zij aan het accent te horen een Franstalige Zwitserse was. De service was minimaal een glaasje fris en een zakje chips. Het zitcomfort is prima in de 1 – 2 opstelling. De A rij is de enkele rij waar ik mijn stoel had. De vlucht duurde slechts een uur, volgens de dienstregeling bijna anderhalf uur, waardoor (mede door het vroege vertrek) ik veel vroeger dan gepland in de aankomsthal stond en mijn taxi naar het hotel kon nemen. De vlucht krijgt een dikke 8. De vraag is alleen of met de huidige bezettingsgraad deze lijndienst een lang leven beschoren is.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021