EasyJet: Amsterdam - Bristol, 21 september 2011

29 september 2011

Op 21 september moest ik plotsklaps heen en weer naar Bristol. De KLM had alleen nog C-stoelen beschikbaar. Die waren erg duur (>700 Euro). Portmann Travel kwam daarom met het idee om met easyJet te vliegen. Zij hebben duidelijk minder gunstige tijden en daardoor moest ik de avond van te voren reeds weg. De kosten van het hotel en het ticket konden nog steeds op tegen de KLM-prijs (<300 euro).

Op 20 september 18:20 uur vloog ik met de EZY6168 naar Bristol. Helaas ruim twee uur vertraging. Het vliegtuig (Airbus A319) zat bijna vol. Ik stapte in via de achterdeur en nam stoel 24D. De plaats naast mij bleef leeg zodat het conform redelijk was. In de stromende regen kwam ik ook weer ruim twee uur te laat aan. Onderweg hadden wij dus niets ingelopen. De oorzaak van de vertraging zou een andere A319 zijn die kapot gegaan was die middag in Bristol, waardoor halsoverkop deze vanaf Luton naar Bristol en vervolgens naar Amsterdam gevlogen zou zijn.

De volgende middag terug met EZY6167 (Airbus A319, stoel 23D die ik ook weer aan de achterzijde benaderde). Wederom een lege stoel naast mij. Alles strak op tijd en zelfs een prettige bemanning die achter, voor, links en rechts leuk met de passagiers omgingen. Met het kortingsbonnetje op de boardingcard kreeg ik nog vijftig eurocent korting op mijn koffie!

De heenweg verdient een 5. De terugweg krijgt een 8.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021