EasyJet: Amsterdam - Londen Gatwick, 27 juli 2004

27 juli 2004
Omdat ik nog nooit gevlogen had werd het nu eens tijd om te gaan vliegen. Ik heb via Easyjet.com de reis geboekt. Dat ging best eenvoudig, het staat wel goed aangegeven. Om 7.00 uur moest ik me melden bij balie 6 om in te checken voor vlucht EZY 5102. Ik had wel een aardige drukte verwacht maar het viel reuze mee dus had ik zo mijn instapkaart. Er stond op naar welke gate ik moest (D18) en wat mijn boardingnummer was (11 in dit geval).

Ik snapte eerst niet wat ze er mee bedoelen maar goed daar kom ik later op terug. Daarna ben ik door de paspoortcontrole gegaan bij vertrekhal 2. Dat verliep relatief wel simpel. Toen even een wat winkels bekeken en daarna naar D18. Om 8.15 was ik daar want om 8.30 zouden we dus instappen. Rond die tijd kwam er een stewardess aan en die zei dat het vliegtuig vertraging had en pas om 9.05 uur bij de gate zou zijn. Op dat tijdstip kwam het vliegtuig er dus ook aan. Het was een Airbus 319. Daarna gingen we vrijwel direct boarden.

Nu wist ik ook meteen wat dat nummer 11 nou inhouden. Op die volgorde van dat nummer word er ingestapt. Eigenlijk wel een goed systeem voor een korte afstandsvlucht. Ik kon dus als 1 van de eersten naar binnen en ik zat bij het raam. Daarna ging het op zich best snel. We werden netjes ingelicht over hoe en wanneer we zouden vertrekken. Voor zo'n korte vlucht zaten de stoelen best goed.

Om 9.30 vertrokken we vanaf D18 en taxieden richting de Kaagbaan 06-24. Toen gingen we de lucht in. Het station Leiden Centraal was heel mooi te zien zo. Tijdens de vlucht kwamen ze langs met het Easyjet Magazine en wat drinken en eten. Net een soort Railtender wat je vroeger bij de NS had. Het drinken moest ik wel betalen maar daarentegen was de vlucht wel stukken goedkoper.

Na 45 minuten waren we geland op Londen Gatwick. Daar reden we naar de gate en vanaf daar moesten we lopen richting de paspoortcontrole en douane. Londen Gatwick is toch heel anders dan Schiphol maar ik ben er vrij eenvoudig uitgekomen. Het personeel op Gatwick is wel een stuk vriendelijker dan op Schiphol.

Het cijfer voor deze vlucht: 7,5

Fred Neeleman

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020