EasyJet: Berlijn Schönefeld - Amsterdam, 4 juni 2015

9 juni 2015

Na een verblijf van 2 dagen in het oosten van Duitsland zou ik de 4e juni ’s avonds weer terug vliegen met EasyJet naar Amsterdam (19.35 uur). Doordat alles voorspoedig was verlopen was ik veel te vroeg op Berlijn Schönefeld terug. Ik wilde mijn koffertje ergens in een kluisje doen om makkelijk het beveiligde dakterras op te mogen. Alwaar je mooi over het platform kunt kijken (met alle low-cost maatschappijen) en van de stralende zon kan genieten.

Al zoekende viel mijn oog viel echter op een eerdere EasyJet vlucht van 16.10 uur (EZY 4565). Nee heb je, ja kun je krijgen. Ik liep 40 minuten voor vertrek naar de servicebalie van EasyJet en vroeg hebben jullie nog plaats op deze vlucht? “Jawel meneer nog één stoel, wilt u deze?” Ja die wilde ik wel, het ticket werd kosteloos omgeboekt en met gezwinde pas kon ik via de security naar de gate A62. Als vrijwel de laatste kon ik boarden. Ik moest wel mijn koffertje afgeven want de A319 zat propvol (ik had echt de laatste vrije stoel op 20D!).

Om 16.00 uur werden wij al van de gate weggeduwd om strak om 16.10 in de lucht te hangen. De service is no service, het zitcomfort is minimaal, de kist is netjes en de bemanning is aardig. De vlucht duurde slechts een uur en was dus veel eerder dan de aangegeven 17.40 uur op Schiphol. 

Al met al dus een prima ervaring met EasyJet op deze dag. Mijn koffertje kwam voor Schiphol begrippen snel op band 21 en kon ik dus snel naar P2. Helaas werkte het verkeer niet mee en koste het mij nog ruim anderhalf uur om thuis te komen.

EasyJet verdient een 9!

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen