Estonian Air: Tartu - Tallinn, 26 september 2011

11 oktober 2011

Op maandagmiddag 26 September zou ik vliegen met Estonian Air vlucht OV612 vanaf de kleine luchthaven Tartu met een Saab SF340A naar Tallinn. Vanaf Tallinn zou ik doorvliegen naar Amsterdam. Ik had in Nederland twee separate tickets geboekt, een ticket TAY-TLL en een ticket TLL-AMS. Het ticket TAY-TLL had ik er later bijgeboekt omdat Estonian Air vanaf begin september bepaalde vluchten heeft gewijzigd c.q. heeft toegevoegd.

In Nederland had ik navraag gedaan of het problemen zou kunnen geven wanneer ik in Tartu mijn bagage wil inchecken voor de vlucht TLL – AMS. Het antwoord was dat dit geen problemen zou moeten opleveren. Het tegendeel bleek waar te zijn, ze konden mijn koffer helaas niet labelen voor TAY-TLL - AMS. In Tartu hadden ze dit namelijk nog niet eerder meegemaakt en het systeem gaf aan dat ze niet geautoriseerd waren. Ik moest dus in Tallinn opnieuw inchecken etc. voor de vlucht naar Amsterdam.

Na het kleine probleem bij het inchecken, kon ik al vrij snel boarden. Het bleek dat de Saab SF340A (een klein twee propellertoestel met 33 zitplaatsen) vrij leeg was, we zaten slechts met vijf passagiers in het vliegtuig, alwaar ik op stoel 9A zat. Het vliegtuig vertrok op tijd (16.10 uur) om vijfentwintig minuten later alweer te landen op Tallinn Airport. Ik had dus nog genoeg tijd om opnieuw in te checken voor de vlucht naar Amsterdam die om 18.05 vertrok.

We kregen tijdens deze korte vlucht twee snoepjes, een glaasje water en een Estse krant. De beenruimte is voor mij vrij beperkt, slechts 76 cm, maar op z’n korte vlucht is dit acceptabel. Je kunt zien dat het vliegtuig niet een van de nieuwste meer is, armleuningen die wat slap zijn en de bekleding van de leren stoelen wordt minder.

Ik geef de vlucht een 7 omdat we op tijd vertrokken en op tijd waren geland.

Wietze L.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021