Eurowings: Düsseldorf - Neurenberg, 1 mei 2013

2 mei 2013

Voor een kort bezoek (vergadering) moest ik op 1 mei op één dag heen en weer naar Neurenberg. Er zijn diverse opties: KLM, Air Berlin en Lufthansa. De prijsverschillen waren weer enorm. De goedkoopste aanbieder was ditmaal de Lufthansa. Het ticket kwam mij vanaf Düsseldorf op 123 Euro (118 + 5 Euro creditcard kosten). Ter vergelijk: KLM bijna 400 Euro en AB 260 Euro.

Op 1 mei is er in Duitsland weinig te doen. Alle Duitsers zijn vrij, met vakantie of een enkeling is aan het demonstreren. Op de Autobahn naar Düsseldorf schoot het dus lekker op. Met een uur en 20 minuten stond ik al vanaf huis in de P7 parkeergarage op het vliegveld. Zoonlief was meegereden om een dagje te spotten op Düsseldorf (prachtige spottersplaatsen bovenop de B pier en bij het treinstation dat te bereiken is met de monorail, toegang met onbeperkt in en uit voor nog geen 3 Euro voor een hele dag!).

Ik vloog met de LH 2788 van 10.40 uur met een CRJ900 NG van Eurowings. Er was weinig belangstelling voor deze vlucht: slechts 19 passagiers en een cello gingen aan boord. Ik had stoel 11D en zat comfortabel. De catering bestond uit een “Lion” reep en wat te drinken. Met 40 minuten stonden wij na een “punktlich” vertrek vanaf Düsseldorf International al op het platform van Neurenberg. Dit was dus bijna 20 minuten voor de geplande aankomsttijd. Neurenberg is echt een saai vliegveld waar heel weinig gebeurt.

Terug vloog ik wederom met Eurowings (LH 2793, CRJ 900 NG, stoel 9C) om 17.40 uur. Ook nu weer een slecht bezette vlucht: 19 passagiers, een baby en een hondje. De catering was nu een zakje zoutjes, een glaasje witte wijn en een bekertje water. Ook nu vertrok de vlucht weer strak op tijd en landde ook weer na 40 minuten ruim voor de geplande aankomsttijd op Düsseldorf.

Beide vluchten verdienen een 8. Alles was dik in orde. De enige hapering deze dag was mijn zoon die mij nog even liet wachten omdat er nog net een 747-8 Cargo van British Airways moest vertrekken. Die moest natuurlijk ook nog even op de foto. Dat moest ik natuurlijk begrijpen….

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen