Germanwings: Berlijn - Maastricht, 13 augustus 2012

17 augustus 2012

Op maandagavond 13 augustus vlogen mijn vriendin en ik terug van Berlijn-Schönefeld (SXF) naar Maastricht-Aachen (MST) met Germanwings. Ik heb in het verleden met enige regelmaat gevlogen met Ryanair, maar Germanwings is in mijn ogen toch zeker van een hoger niveau dan de Ierse low-cost maatschappij.

Bij Germanwings kun je enkele dagen voor vertrek kosteloos je stoel reserveren en ze doen bij Germanwings ook niet zo moeilijk over de afmetingen/hoeveelheid van je handbagage. Daarnaast is meenemen van ingecheckte bagage ook nog eens goedkoper dan bij Ryanair.

Ook het interieur van hun vloot is een rust voor je ogen (geheel wit) als je het geel/blauwe geweld van Ryanair gewoon bent.
De cabin-crew was erg vriendelijk en opgewekt en deed goed zijn/haar best. De vlucht was kort (circa een uurtje) en vloog voorbij.

Overigens heeft Germanwings op SXF een geheel eigen terminal (D). Hier was het ten tijde van ons vertrek (20:30 uur) uitgestorven. Het was een oase van rust, heerlijk.

Kortom; wij zijn zeer tevreden over deze vlucht en zullen in de toekomst, mochten we weer naar Berlijn gaan, zeker Germanwings weer overwegen. Hopelijk bestaat deze verbinding dan nog wel, want ik telde maar zo'n zeventig passagiers, wat overeenkomt met een bezettingsgraad van nog geen vijftig procent.

Cijfer: 8

R. Moors

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020