Germanwings: Maastricht - Berlijn Schönefeld

11 juli 2012

Op maandag 25 juni vloog ik met Germanwings vanaf Maastricht/Aken Airport naar Berlijn Schönefeld. Tijdens het online boeken van mijn vluchten kwam ik er achter dat het aantal vluchten door Germanwings aanzienlijk is teruggebracht op deze verbinding. Op dinsdag en donderdag wordt bijvoorbeeld helemaal niet meer gevlogen. De vertrektijden zijn ook ongunstiger geworden.

De avondvlucht 4U8147 vertrekt nu om 22.10 van Maastricht. Door het slechte weer in Duitsland hadden wij een vertraging van bijna een uur. Om 23.05 kozen wij het luchtruim. Ik had stoel 14D thuis gereserveerd in de A319 tijdens het online inchecken. Daar het toestel maar voor een derde gevuld was had ik 3 stoelen voor mij alleen. De prijzen van de catering vallen wel mee. Ik heb mij zelf getrakteerd op een flesje prosecco. De aankomst was rond 00.00 uur in een nat Berlijn. Mijn hotel voor deze reis was op het vliegveld dus ik kon nog redelijk op tijd naar bed.

Op mijn retour vlucht (4U8146) van 20.30 viel niets aan te merken. Leuke stewardessen die met de weinige gasten allemaal wel een babbeltje maakten. Ook nu was het A319 vliegtuig niet goed gevuld (circa 50%). Met mijn online inchecken had ik 11D geboekt. Voor rij 1 tot en met 10 betaal je een toeslag. Omdat rij 10 (de nooduitgang rij) leeg bleef schoof ik na een instemmende knik van één van de stewardessen door naar 10D. Ik had dus maximaal comfort voor de laagste prijs. Ik had het basic niveau met alleen handbagage geboekt. Na ruim een uur landden wij weer op Maastricht/Aken Airport. Parkeren van je auto is duur op Maastricht. Je betaalt altijd een dag te veel daar er altijd naar boven wordt afgerond. (voor mij dus 3 dagen!)

Ik ben benieuwd of door de lage bezettingsgraag, de lage prijzen en de slechte vertrektijden van Maastricht/Aken een toekomst voor deze lijnverbinding blijft. In het in-flight magazine van Germanwings worden overigens nog wel stewardessen en stewards gevraagd! Beide vluchten verdienen een dikke 8. Prima prijs kwaliteitsverhouding!

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020