HOP!: Parijs CDG - Rennes, 29 mei 2015

9 juni 2015

Op vrijdagmorgen 29 mei moest ik nabij Rennes zijn. Ons reisbureau had de volgende route bedacht: Amsterdam – Parijs – Rennes (vliegen) en om dezelfde dag nog terug te kunnen reizen Rennes – Parijs (TGV met overstap in Massy) en dan Parijs – Amsterdam weer vliegen.

De route Parijs CDG naar Rennes (RNS) werd voor Air France AF 7676 uitgevoerd door HOP met een EMB170 (stoel 4A). Helaas gaan dit soort vluchten van terminal 2G weg. Je komt vanuit Amsterdam altijd op de 2F terminal aan. Je moet dus met een shuttlebus van 2F naar 2G. De 2G terminal ligt namelijk helemaal los van alle andere terminals. De bus rijdt naar je idee een onlogische route. (Draaien en draaien, tunneltjes, fly-over etc.) Op de 2G terminal wordt je naar Engels voorbeeld in een centrale wachtkamer met een paar winkeltjes ontvangen. 20 minuten voor boarden krijg je pas de gate toegewezen. In mijn geval werd het gate 32.

Het boarden gaat dan via het platform en een wegrolbare trap (low-cost airlines). De EMB170 zat helemaal vol op de stoel 4C naast mij na. Ik had dus een prima zitcomfort. Na de start had ik een prachtig uitzicht over Parijs. Eiffeltoren etc. waren allemaal goed te herkennen. De service bestaat uit een drankje en een zakje zoutjes of een koekje. De vlucht duurde slechts 50 minuten en kwam 10 minuten te vroeg op het kleine vliegveld van Rennes aan.

Met de vlucht en het comfort van de HOP EMB170 is niets mis (Waardering: 8). Ik blijf Parijs CDG een verschrikkelijk vliegveld vinden (dit jaar al weer te vaak geweest): te druk, onlogisch en Franse “vriendelijkheid”.  Alles negatief: nee de verbindingen met de TGV en ander openbaar vervoer zijn prima op orde. Met de TGV stop je zowat onder de 2F terminal zodat je weer makkelijk de KLM/AF verbinding naar Amsterdam kunt pakken.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021