Inter Airlines: Antalya - Amsterdam, 3 april 2005

3 april 2005
Zondag 3 april vloog ik met Inter Airlines terug naar Amsterdam (vlucht INX701). Het toestel, een Boeing 737-800 (TC-IEA), stond al klaar, toen wij bij het vliegveld arriveerden. Zodoende konden wij om 12.00 uur al aan boord. Wij zaten met onze groep op rij 33, wat de allerlaatste rij bleek te zijn. Om 12.30 uur begonnen met taxiën. Exact om 12.45 uur stegen we op, voor een vlucht van zo'n 3uur en 40 minuten.

Direct na de start, die erg rustig verlopen was, werd er al drinken bezorgd door de zeer vriendelijke bemanning. Even later kwam het eten. Dit smaakte mij zeer behoorlijk. Lekker stukje vlees, met rijst en groente, broodje erbij en als dessert een chocolade mousse.

Ik had nooit eerder in een 737 next-generation gevlogen, dus tot mijn verbazing kwamen er beeldschermpjes uit het plafond, waar een kort filmpje over Kras en Inter werd vertoond. Helaas geen leuke film, waar dus toch de mogelijkheid voor was. Ook over de beenruimte was ik niet helemaal tevreden, maar dat zal wel gewoon zijn met een lengte van 1.93m.

Om 15.20 uur landden we op de Polderbaan. Een redelijk harde landing, maar wel leuk om mee te maken. Inter heeft mijn verwachtingen zeker waargemaakt. Het personeel was zeer vriendelijk, het eten was netjes verzorgd en alles ging ook nog eens netjes op tijd. Het enige nadeel was dat er geen in-flight entertainment was, waar wel de mogelijkheid voor was en de geringe beenruimte.

Van mij krijgt Inter Airlines een dikke 8.

J. Welbie

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020