KLM: Amsterdam - Bahrain, 3 augustus 2010

3 augustus 2010
Voor het werk werd er een vlucht naar Bahrain geboekt op 3 augustus met de KLM. Deze vlucht (KL0443) heb ik eerder gemaakt, ook retour. Op tijd gemeld om de bagage af te geven, het inchecken had ik al via internet gedaan. Bij de balie aangekomen meldde de aardige dame achter de balie dat m’n koffer 0,7 kilo te zwaar was. Gezien de kosten die de KLM berekend vlug het gewicht uit de koffer gehaald en in m’n cabinetrolley gedaan.


Toen meldde zij met een knipoog dat ik ook eigenlijk maar 1 stuk cabinebagage mocht meenemen, en ik had de trolley en een computertas. Maar al met al netjes verholpen. Na een beetje shoppen op onze nationale luchthaven kwam de mededeling van een gatewijziging en een vertraging van 45 minuten.

Na het boarden duurde de veiligheidscontrole redelijk lang. Er werden twee bagagescans gebruikt, maar daarna moesten de mensen door één bodyscan,terwijl de andere niet gebruikt werd. Niet zo efficiënt, maar daar kan de KLM niets aandoen.

Eenmaal aan boord kwam de captain met de mededeling dat de vertraging werd veroorzaakt door een wisseling van vliegtuig, het oorspronkelijke vliegtuig (A330) was bij controle niet in orde bevonden en kon niet op tijd gemaakt worden, dus moesten bagage en catering worden over gezet op een andere kist. Helaas, maar wel goed dat er dergelijke maatregelen genomen worden.

Niet veel later nog een keer de captain, administratiefout in de bagageafhandeling: nog een beetje vertraging, al met al werd het en kleine anderhalf uur. Maar complimenten voor de captain, hij gaf veel informatie en kwam veelvuldig op het geluidsysteem.

Inhalen van de vertraging werd beloofd, maar als het niet gaat door alle regelgeving waar men te maken heeft houdt het op. We stonden een uurtje aan de grond in Koeweit. Ik moet zeggen dat de gezagvoerder inclusief bemanning zeer hun best deden. De maaltijden in de economy class kunnen we kort over zijn, die zijn niet geweldig, maar anders moet je business class vliegen of voor een Midden-Oosten maatschappij kiezen.

Ik geef deze verder rustig verlopen KLM-vlucht een dikke 7.

R. Frankhuizen

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020