KLM: Amsterdam - Curaçao, 21 januari 2014

4 februari 2014

Wat doe je als je vaak vliegt? Dan ga je met het vliegtuig op vakantie. Ik zelf kocht een ticket voor de KL 0785 van 21 januari 2014 (08.40 uur). Ik kreeg automatisch een stoel in de Economy Comfort zone. Van mijn FB punten kon ik één “gratis” ticket voor mijn vrouw boeken. Met bijbetaling van 70 Euro mocht zij naast mij komen zitten. (Dat reserveren daarvan lukte dus niet online en daarvoor moest ik eerst wel de helpdesk van FB bellen!) Eerlijk is eerlijk je krijgt/koopt veel meer ruimte voor dat geld.

De vlucht werd als gebruikelijk uitgevoerd met een B747-400 in volle passagiers uitvoering. De Economy Comfort zone loopt van rij 9 tot rij 16 (A t/m E stoelen in 3 en 2 setting) en beslaat dus maar de helft van de cabine. De andere helft is in gebruik als keuken. Wij hadden in het middenstuk de rij van 2 de stoelen: 15D en E. De service was prima. Achtereenvolgens: drankje + nootjes, ontbijt, koffie, drankjes, lunch, koffie en de permanent open snackdoos in de pantry.

Na circa 8 uur vliegen hadden wij een tussenstop op St. Maarten. Dat is een spectaculaire landing vanuit zee met vele toeschouwers die worden weggeblazen en hun camera’s die worden gezandstraald. Gaaf om te zien, helaas mochten wij het vliegtuig niet uit maar de deuren stonden open zodat ik nog een aantal foto’s kon maken van de exotische vliegtuigtypen en maatschappijen daar.

De stewardess in onze zone was fantastisch. Waren ze allemaal maar zo. Zij deed er werkelijk alles aan om het “haar” passagiers naar de zin te maken. Ze had voor iedereen een persoonlijk woord beantwoordde alle vragen en gaf informatie over Curaçao voor wie dat nodig had. Met dit soort stewardessen hoeft de KLM geen reclame te maken, dat spreekt zich vanzelf rond!

Na de korte stop op St. Maarten (45 minuten) moesten we nog een uur en een kwartier doorvliegen naar het vliegveld van Curaçao Hato. Onderweg werden weer drankjes en een broodje eierensalade geserveerd. De afhandeling van alles (paspoortcontrole, bagage, douane) op Hato ging ongelooflijk snel. Om 16.30 uur lokale tijd zaten wij met 30 graden Celsius op ons terras aan de Atlantische Oceaan.

De vlucht verdient een 10 (zie ook mijn beoordeling op vluchtverslag.nl)!

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020