KLM: Amsterdam - Edinburgh, 25 april 2013

21 mei 2013

Eind april vloog ik samen met 4 vrienden met KLM van Amsterdam naar Edinburgh om 4 dagen te gaan wandelen in de Schotse Hooglanden. Omdat wij niet online konden inchecken zouden we dit op Schiphol doen bij één van de selfservice punten. Onze vlucht, de KL1281 zou om 12.25 uur vertrekken, dus om 10.30 waren wij aanwezig op de luchthaven. Het inchecken verliep prima, maar omdat wij allemaal een grote rugzak hadden moesten we deze nog wel via de automatische bagage afgifte kwijt raken.

Omdat de meivakantie begon was het enorm druk op Schiphol en de rij voor de bagageafgifte (in vertrekhal 2) stond bijna in vertrekhal 3. De automatische bagage afgifte werkt op zich wel goed, maar is zeker niet sneller dan bij de vroegere incheckbalies, maar het zal wel personeel (kosten) schelen. Na verloop van tijd waren wij de rugzakken kwijt en konden we vrij snel via de douane naar de D-pier waar de B737-700 al klaar stond. Gelukkig was er nog even tijd om wat te eten en te drinken voordat het instappen begon. Dit verliep allemaal zoals het hoort en het bijna volledig gevulde vliegtuig vertrok dan ook op tijd.

Na het opstijgen vlogen we al snel in noordelijke richting, richting Edinburgh. Onderweg was er in de economie class waar wij zaten even tijd voor een drankje en een stroopwafel of wat zoutjes, waarna al snel de landing werd ingezet. Na een korte taxirit vanaf de landingsbaan konden we snel uitstappen om na de automatische grenscontrole (via fotoherkenning), welke supersnel verliep, Schotland binnen te komen. Al met al een gewone vlucht zoals het hoort, alles op tijd en een vriendelijke bemanning voor een prima tarief.

Waardering: 8

D. Harting

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020