KLM: Amsterdam - Istanbul, 26 april 2013

15 mei 2013

Wij hebben 5 dagen Istanboel geboekt bij Vakantie Xperts voor 4 personen. We hebben er voor gekozen om met de KLM te gaan vliegen. Twee uur voor vertrek kwamen we aan op Schiphol en het inchecken verliep helemaal optimaal. En zo hadden wij ook nog even de tijd om een beetje rond te kijken op Schiphol.

Ons toestel stond geparkeerd aan gate D24, rond 11:00 konden wij gaan boarden. We zaten op rij 27 en onze stoelnummers waren A B C en A, aan de andere zijde van het toestel. Met iets vertraging vertrokken we om half 12 's ochtends. Die dag vlogen wij met een Boeing 737-800 en met vluchtnummer KL1613. We begonnen met het taxiën naar de startbaan, het betrof deze keer de buitenveldertbaan. De takeoff verliep heel soepel en na ongeveer een uur kregen wij een heerlijke warme maaltijd voorgeschoteld. Deze bestond uit een bakje hawai kip met rijst, een bakje salade, een soort zoetige pudding en een bolletje. Wij kregen ruim de tijd om deze maaltijd te nuttigen. Een korte tijd later kwam het cabinepersoneel nog langs voor het aanbieden van koffie of thee en nog iets later kwamen ze nog langs om belastingvrije artikelen te verkopen. Het cabinepersoneel was ook erg vriendelijk.

Voor wij het wisten was de piloot alweer begonnen met het dalen en kregen wij nog een mooi uitzicht te zien over Istanboel. Daarna maakten wij een vrij zachte landing op het vliegveld Istanbul Ataturk Airport. Naar een heerlijke vlucht moesten wij ongeveer nog 10 minuten taxiën naar de gate. We kwamen aan bij gate 16K. De vluchtduur betrof ongeveer 3 uur. Eén minpuntje: we kregen weinig tot geen vluchtinformatie, maar dat mocht de pret niet drukken.

Vlucht cijfer een dikke 8.5

T. van Duist

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020