KLM: Amsterdam - Jakarta, 3 februari 2005

3 februari 2005
Ik ben inmiddels al verschillende malen naar Jakarta gevlogen. Op 3 februari 2005 vloog ik met KLM Touristclass (Q) vlucht KL835 naar Jakarta (Indonesië) met Boeing 747-400 Combi (vracht/passagiers). Van tevoren, kon ik mijn plek voor de heenreis veranderen via internet. Geweldig. Toch verkeerd gekozen, want ik zat weliswaar naast de nooduitgang, maar bij een deur die de glijbaan bevat. Kon toch redelijk benen schuin strekken. Al vliegende leert men.

Het eten was niet bijzonder. Ik vind een ijsje 's nachts lekker. Er was geen actiefilms, oude monitoren die last hebben van straling en het geheel was niet scherp.

Na de korte stop in Singapore kwam ik terug op dezelfde plek. Komt er zo'n kleine Aziaat die zegt mijn plek te hebben. Ik kijk de stewardess beteuterd aan. Deze plek heb ik speciaal gereserveerd om wat beenruimte te krijgen! De stewardess meldt dat er iets verkeerd is gegaan bij het inboeken. Ik hoef mij geen zorgen te maken, want ik mag het laatste stukje Business Class vliegen. Perfect, alleen jammer dat ik er niet het lange gedeelte van de vlucht mocht zitten.

Bemanning redelijk, alleen zijn de meeste stewardessen zo oud. En teveel stewards tegenwoordig.

Tip: neem zo'n speciaal koptelefoonsnoertje (voor KLM-vliegtuigen) en je eigen koptelefoon mee.

Cijfer voor de vlucht: 6,5.

J. Iseli

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen