KLM: Amsterdam - Londen Heathrow, 3 mei 2011

11 mei 2011

Op 3 mei vlogen we met de KLM (vlucht 1009, uitgevoerd met een Boeing 737-800) naar Londen Heathrow. We hadden van tevoren ingecheckt en wisten dat we op stoelen 27DEF zaten. Nu reist mijn man wel vaker met het vliegtuig en iedere keer als hij op plek D zit, gaat het mis (annulering van een vlucht/geen gegevens terug kunnen vinden) dus ik vreesde al het ergste.

Toch maar vroeg naar Schiphol en nee, er bleek niets aan de hand te zijn! Wel was het vreselijk druk voor de bagage drop-off, maar alle balies waren open dus we konden alleen maar op de beurt wachten. Nadat de bagage was afgegeven, slenterden we naar gate D57 om daar op het boarden te wachten.

De gate ging open om 9.50 uur en we liepen naar de achterkant van het toestel. Eigenlijk hadden we nog nooit zo ver achterin een toestel gezeten, dus dit werd een nieuwe ervaring. Het toestel zat helemaal vol; niet alleen met mensen voor Heathrow, maar ook veel doorvliegers naar de States.

Om 10.15 uur taxieden we al bij de gate weg en hoera, kregen we wederom een sightseeing tour Schiphol naar de Polderbaan. Onderweg legde de piloot nog uit dat er een oefening bij een neptoestel werd gehouden, hoelang de vlucht zou duren en dat we langs de kust van België zouden vliegen.

Ruim een kwartier later kozen we dan toch het luchtruim en even later werd het drinken geserveerd. Je kon nog kiezen uit kaas- of gewone koekjes bij je drinken en voordat het drinken op was, werd de landing alweer in gezet. Het was prachtig weer in Londen, maar zo achterin het toestel voel je wel veel meer dan voor in het toestel, dus ik vond de landing een beetje "bumpy" over komen.

Desalniettemin een prima vlucht! Het personeel was vrolijk en deed zijn best het op deze 45-minuten durende vlucht echt wel naar de zin te maken. Een 9!

A. de Vries

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020