KLM: Amsterdam - São Paulo, 27 november 2009

27 november 2009
Vrijdag 27 november vertrok ik samen met mijn vrouw en zoon van vijf maanden naar Schiphol. We gingen naar Brazilië. Mijn vrouw komt daar vandaan en dit keer was het heel speciaal, want we gingen onze baby aan de familie laten zien. We hadden gekozen voor de KLM, omdat we reizen met een baby en dan is het heel makkelijk als het personeel aan boord dezelfde taal spreekt als jezelf.


We vlogen economy class, maar we hadden van te voren aangegeven dat we een reiswieg wilden hebben voor ons kindje. Via online inchecken was onze wens in vervulling gegaan, want we hadden de stoelen gekregen die we wilde hebben. Er kon op deze plaats een reiswieg worden opgehangen.

Bij de bagage drop off van economy class werden we al gauw door KLM-grondpersoneel uit de rij gehaald en konden we onze bagage afgeven bij een rustige balie. Omdat we met een baby reisden hoefde we niet lang in de rij te staan. Ook bij het inchecken mochten we door het personeelshekje heen en hoefde we weer niet te wachten.

Bij het instappen werden we ook als eerste toegelaten tot het vliegtuig, zodat we rustig konden gaan zitten. We vlogen met een Boeing 777-200ER. De vlucht (KL791) duurde 11:30 minuten en vertrok op tijd.

Tijdens de vlucht kregen mijn vrouw en ik extra aandacht. Er werd door het cabinepersoneel uitgelegd hoe de keuken werkte, zodat we zelf ons eten konden maken voor onze baby. De reiswieg werd ons ook meteen overhandigd, toen het vliegtuig veilig op 10 kilometer hoogte was. De stoelen zaten lekker en we hadden extra beenruimte. Dat was wel erg lekker op een lange vlucht.

Tijdens de vlucht was er genoeg te doen. Naast de verzorging van onze baby, die trouwens heel lekker heeft geslapen in de reiswieg, konden we ook verschillende films bekijken. 11:30 gaat heel erg snel, als je verschillende films kan kijken en ook nog behoorlijk nieuw die films. Het eten aan boord was redelijk.

Ik vond het wel een 7 waard het eten dit keer bij KLM, maar het blijft te weinig. Tijdens het stijgen en het landen kregen we een aparte gordel voor onze baby. Door het cabinepersoneel werd uitgelegd hoe we die vast moesten maken. Ook werd ons verteld hoe we hem op schoot moesten houden.

Een dikke 10 krijgt de KLM voor deze vlucht. Ik kan niet anders zeggen dat de KLM een goede service heeft verleend. Ook bij het uitstappen hielpen ze ons met de baby. “Kunnen we hem even voor u vast houden, dan kunt u uw tas uit de bagagebakken halen.” Geweldig.
Ook stond de kinderwagen klaar bij de deur van het vliegtuig, waardoor we niet met onze baby op de arm door de douane hoefden te lopen. Dus mensen, mocht u willen vliegen met een baby, boek gerust KLM, want zij zijn gewoon goed.

J.H. van Heijningen

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021