KLM: Amsterdam - Stockholm, 25 mei 2005

25 mei 2005
Op 25 mei moest ik voor mijn werk naar Stockholm. Ik koos voor KLM vanaf Schiphol. KL1113, een B737-400. Het toestel was helemaal vol en dan is zo'n ding echt krap. Ik heb het afgelopen jaar verschillende keren met Transavia.com gevlogen en dat beviel me stukken beter: nieuwere toestellen, inflight entertainment (bij KLM is het enige inflight entertainment je zelf meegebrachte boek en je buurman/vrouw....).

De vlucht vertrok wel op tijd en was ook op tijd aan de grond in Stockholm. Ik zat op de 1e rij van de touristclass. En dat doe ik niet weer. Je hebt dan letterlijk het bord voor je hoofd dat de touristclass scheidt van de businessclass. Voelt allemaal behoorlijk crampy. Maar goed, de vlucht duurt slechts 2 uur...

Ook de terugweg (27 mei, KL1114) een compleet volle bak, deze keer een B737-300. Echt een ouwe kist. Hoewel ik goede ervaringen heb met KLM op intercontinentale routes, was de kwaliteit van deze vluchten niet zo best.

Zoals ik al zei kies ik de volgende keer weer voor Transavia.com. Je moet dan je eigen broodje aan boord betalen, maar het scheelt je per ticket zeker 400 euro. Duur broodje bij KLM! Op zich waren de vluchten niet slecht, maar als ik ze vergelijk, vind ik de prijs/kwaliteit verhouding onder de maat. Jammer voor KLM, want ik draag de blauwe club best een warm hart toe. Het Europese product is hard aan verbetering toe. Eindoordeel: 5.

W.J. Wezeman

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020