KLM: Amsterdam - Tallinn, 16 september 2006

16 september 2006
Op zaterdag 16 september vloog ik met KLM van Amsterdam naar Tallinn (Estland). Het vluchtnummer was KL1327. Met een aantal collega's wilden we deze prachtige oude stad bezoeken voordat we een internationale conferentie bezochten.En inderdaad een geweldig mooie stad, al moet ik wel zeggen dat ook het weer goed meedeed.

Enfin, op vrijdagmorgen eerst maar eens via internet ingecheckt op de KLM-site. Daar was nog plek zat in het toestel, een Fokker 70. het bleek dat we nota bene Business Class vlogen. Nu heb ik daar niet zoveel mee op, zeker niet op Europese vluchten. Vaak staan de meerkosten in geen verhouding tot de service en luxe, zeker niet voor korte vluchtjes. Goed, stoel 1A geboekt.

Op zaterdagmorgen naar Schiphol, lekker rustig en geen files natuurlijk. Ook security ging erg snel en voorspoedig: alleen handbagage en verder geen gedoe. We hadden tijd zat dus nog even lekker koffie gedronken en over het platform uitgekeken. Altijd erg leuk die bedrijvigheid. Na een uurtje liepen we naar de gate, en zoals meestal met dit soort vluchten gingen we met de bus naar het toestel. Leuk over de platforms, en tussen de toestellen door. Eenmaal aan boord stoel 1A in bezit genomen. Bevalt me toch altijd weer goed die Fokkers! Zeer comfortabel en stil, zeker als je voorin de cabine zit natuurlijk.

Na de kortste taxirit ooit gingen we de lucht in. Een grote bocht naar rechts en over Amsterdam en later de Waddeneilanden, vlogen we noordwaarts. het was schitterend helder weer dus prima uitzicht. na een uurtje of twee zetten we de daling in. De vlucht was niet spannend, er gebeurde niet veel. Gewoon een broodje en een kopje koffie. Een prima vlucht.

We landden vanuit het noorden, vlogen eerst een rondje om de stad. Prachtig uitzicht op het Middeleeuwse centrum van Tallinn. Een wonderlijke mix van oude gebouwen in pasteltinten en Russische betonbouw. Na de bocht werd onze F70 keurig aan de grond gezet.

Al met al een goede vlucht, het inflight entertainment bestond uit mijn collega's en het uitzicht buiten. Het eten was gewoontjes. Alles bij elkaar een 8.

W.W.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020