KLM: Amsterdam - Zürich, 30 april 2014

5 mei 2014

Op woensdag 30 april vloog ik samen met mijn zoon voor een korte stedentrip met de KL1953 naar Zürich. Ondanks het vroege vertrek was het toch al aardig druk op Schiphol. Inchecken al thuis gedaan, dus na de onvermijdelijke security,op naar gate C11. Toestel was de PH-BGX, een behoorlijke nieuwe Boeing 737-700. Interieur zag er dan ook netjes uit. 

Toestel was zo goed als leeg, ik denk dat er maar een passagier of 30 mee reisden, hier moest dik geld bij. Op tijd klaar voor vertrek, ware het niet dat het mistig was, waardoor er wat start up delays waren. Uiteindelijk 10 minuten na geplande vertrektijd vertrokken.

Voor en tijdens de vlucht voldoende informatie gehad over een opgewekt klinkende captain, zo te horen had hij er zin in vandaag. Ook de cabinebemanning was vriendelijk en spontaan. Verzorging standaard onderweg, 2 sandwiches en wat te drinken. Het viel mij wel op dat er alleen sandwiches met vlees-waren werden aangeboden, voor ons geen probleem, maar er werd geen rekening gehouden met evt vegetariërs. In het verleden kon je nog wel kiezen uit sandwiches met ham of kaas, zou dit een verkapte bezuinigingsmaatregel zijn?

Vlucht verliep verder zonder bijzonderheden, al was het af en toe wat hobbelig. We kwamen, ondanks de vertraging bij vertrek, netjes op tijd bij de gate in Zürich aan.

Waardering voor deze vlucht: 8

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021