KLM: Billund - Amsterdam, 6 februari 2014

10 februari 2014

Na twee dagen Denemarken vlogen mijn collega en ik terug van Billund naar Amsterdam met de KL1344. Op de heenweg hadden wij een Embraer 195 van KLM Cityhopper. Dit is het vliegtuig dat je op deze verbindingen verwacht. Bij het online inchecken hadden wij al gezien dat er een groter toestel op de terugweg gebruikt zou worden. Dit bleek een B737-900 van de KLM te zijn. Wij hadden in de Economy Comfort zone stoel 5D en 5C geboekt. (respectievelijk 10 (collega FB Ivory) en 5 Euro (ikzelf FB Gold) duurder)

Billund is een leuk klein vliegveld, waar niet al te veel gebeurt. Het spannendste is de hele grote Lego-winkel waar mijn collega na enig rondkijken met een hele grote doos (16+ doos van een grote hijskraan) vandaan kwam. Tijdens het boarden bleek waarom de KLM een groter toestel had gestuurd: de kist ging tot de laatste stoel vol (inclusief de twee rijen business Class). Er waren overigens vele jongere ouderen (vaders) die met Lego-doos naar Amsterdam terug gingen. Het opbergen van de handbagage was daardoor wel een probleem. Te weinig plaats en daardoor werden de stewardessen enigszins gestrest. De purser bleef echter uitermate cool. De vlucht vertrok precies op de geplande tijd van 12.15 uur.

De service op zo’n vlucht van een uur bestaat uit een drankje en een zoete of zoute snack. Ik koos bij mijn koffie de zoete snack, een halve Belgische wafel. Daar had ik na één hap al weer spijt van. Oud en smaakloos. Waar zijn de stroopwafels? Door de harde wind boven Nederland ging een half uur voor landing het lampje riemen vast al weer aan vanwege de verwachte turbulentie. Dat viel achteraf wel mee, de landing daarentegen was niet de zachtste die ik ooit had meegemaakt om het voorzichtig te zeggen.

Doordat we lekker voorin zaten konden we snel het vliegtuig verlaten en de omgekeerde chaos van de handbagage voorkomen. De vlucht kwam 10 minuten voor de geplande aankomsttijd op de gate C10 aan (13.25 i.p.v. 13.35 uur). Mijn waardering is een ruime 7.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019