KLM: Boedapest - Amsterdam, 9 maart 2014

10 maart 2014

Op zondag 9 maart volgde na een geslaagd weekend in Boedapest de terugvlucht naar Amsterdam met KLM vlucht KL 1978 in opnieuw een Boeing 737-800. In een afgeladen kist verliep het boarden ditmaal niet bepaald soepel. Ik had hier weinig last van, want was zoals gewoon onderdeel van de eerste helft mensen die het vliegtuig betrad maar naarmate de Boeing voller raakte werd de ruimte om de bagage op te bergen schaarser.

Een stewardess die halverwege het gangpad dit proces moest overzien ondernam opvallend genoeg geen actie, terwijl de irritatie aan het begin van de rij toenam omdat de mensen zich simpelweg geen raad wisten met hun handbagage en de mensen daarachter inderdaad wel erg lang stonden te wachten. Uiteindelijk ging iedereen maar gewoon zitten, waarbij enkele de handbagage naast zich in het gangpad had staan en de purser deze even later meenam en wonderwel ergens anders in het vliegtuig wist kwijt te raken.

Vertraging leverde dit schouwspel de vlucht gelukkig niet op en enkele minuten voor gepland vertrek kozen wij het lichtruim voor wat opnieuw een soepele vlucht zou worden. Ditmaal werden broodjes kaas met tomaat of komkommer uitgedeeld en bleef het voor mij bij 'slechts' een glaasje cola (thee of koffie liet ik aan me voorbij gaan).

De reis verliep blijkbaar met wind mee, want liefst 20 min. voor geplande aankomsttijd volgde een prima landing op de Aalsmeerbaan (de laatste keer niet op de Polderbaan geland te zijn kon ik me al niet meer herinneren) en na een kort taxiritje liep ik voor Schiphol begrippen zeldzaam snel de centrale hal binnen. Ik geef deze vlucht een 7,5 daar de afhandeling bij het boarden een stuk efficiënter en hulpvaardiger had gekund.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021