KLM: Edinburgh, Amsterdam, 28 april 2013

21 mei 2013

Zondag 28 april 2013 vloog ik, na vier dagen wandelen in de Schotse Hooglanden, samen met 8 vrienden met KLM van Edinburgh naar Amsterdam. Met ons zaten nog ongeveer 140 andere Nederlandse mannen in het vliegtuig die hier via dezelfde organisatie gewandeld hadden. Onze vlucht, de KL1290, een B737-800, zou om 17.55 vertrekken. Wij waren echter al rond 13.30 uur op de luchthaven.

Omdat er ruim 400 mannen terug naar Amsterdam moesten met diverse vluchten was het een gezellige drukte op het vliegveld. Doordat wij vroeg waren, was het nog niet mogelijk om de bagage af te geven, waardoor er verspreid door de vertrekhal groepjes mannen met grote rugtassen zaten te wachten. Uiteindelijk konden we twee uur voor vertrek, na het inchecken via de selfservice punten, onze bagage afgeven en was het tijd om door de douane te gaan. Dit verliep nogal hilarisch omdat alle mannen na 4 dagen wandelen niet al te fris meer waren, en dan met name de wandelschoenen en voeten. En natuurlijk moesten juist de schoenen uit bij de security check. Dat beloofde wat voor in het vliegtuig! Voor het instappen begon, konden we nog even een hapje eten, maar doordat dit wat meer tijd kostte dan gedacht, en wij nog naar de andere kant van de vertrekhal moesten, misten wij bijna het vliegtuig. Dat was dus even rennen. Gelukkig was men coulant en na het instappen kon het volledig volle vliegtuig nog op tijd vertrekken.

Omdat bijna alle passagiers mannen waren die gewandeld hadden, en dus dezelfde ervaring hadden meegemaakt, was het een bijzonder gezellige sfeer aan boord. De bemanning pakte dit bijzonder leuk op, zowel de piloten als het cabinepersoneel. Naast alle wandelaars waren er ook nog een aantal reguliere, niet Nederlandse, passagiers aan boord. Tijdens de veiligheidsinstructies en andere aankondigingen, zowel in het Nederlands als in het Engels, was iedereen vol aandacht, maar na de aankondiging door de purser voor de bijzondere groep passagiers en de bijzondere geur in het vliegtuig, had hij de lachers op zijn hand.

Tijdens de ruim 1 uur durende vlucht kregen we het standaard drankje met een snack, waarna het toestel keurig op tijd op de Polderbaan landde. Na de landing bedankte de piloot de wandelaars voor de gezelligheid en het goede gedrag, en hij gaf aan dat hij, nadat iedereen was uitgestapt, het vliegtuig direct naar de hangaar op Schiphol-Oost zou rijden om goed te worden ontlucht! De purser wenste de wandelaars vervolgens nog het beste toe met de ervaring van de afgelopen 4 dagen wandelen in Schotland, waarop de vlucht eindigde in een daverend applaus voor de bemanning. Op Schiphol was het nog even wachten op de bagage, maar dat vond niemand heel erg. Al met al een bijzondere vlucht, alles op tijd, en een bemanning die prima inspeelde op de groep passagiers!

Waardering: 10

D. Harting

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020