KLM: Kaapstad - Amsterdam, 10 juli 2004

10 juli 2004
Na een soepele incheck op de luchthaven van Kaapstad mochten we plaatsen nemen in de nieuwe Boeing 777-200ER (PH-BQA) van KLM/Air France. Vertrek volgens schema van vlucht KL598 was om 23.55 uur en al om 23.50 uur stond de PH-BQA op de startbaan voor de take-off. Om 23.51 gingen we airborne, dus perfect op schema.

Na ongeveer 3 kwartier kwam het cabinepersoneel met de eerste ronde drinken. Zoals gebruikelijk bij KLM zijn op de langeafstandsvluchten de alcoholische versnaperingen in de prijs inbegrepen. Ondanks dat het een nachtvlucht betrof, konden de passagiers toch genieten van twee warme maaltijden; de eerste 1,5 uur na vertrek en de tweede twee uur voor aankomst.

De kwaliteit van het eten was naar mijn mening goed en smakelijk. Tijdens de vlucht kon gebruik worden gemaakt van een uitstekend inflight entertainment programma. Dit dankzij de inbouw van LCD-schermpjes in elke economy class stoel aan de achterzijde in de nieuwe 777-200's van KLM. Het aanbod van programma’s is behoorlijk uitgebreid en biedt voor ieder wat wils.

Het cabinepersoneel was op deze vlucht vriendelijk en in voor een gezellige praatje in de pantry. Enig minpuntje (ook op andere KLM vluchten) is dat ze niet altijd behulpzaam zijn en passagiers wel erg lang met hun lege bekertjes blijven zitten. De vlucht als zodanig verliep probleemloos en comfortabel.

Mijn cijfer voor deze vlucht: 8

R. Visser

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020