Lufthansa: Amsterdam - Kiev, 2 januari 2013

14 januari 2013

Op 2 januari was het dan eindelijk zover, een midweekse stedentrip naar Kiev. Ik had gekozen voor het laagste tarief dat niet alleen de gunstigste tijden had maar ook een bijzonder gevarieerde vluchtplanning gaf.

Heen vertrok de Embraer 195 van Lufthansa precies op tijd (8.55 uur) vanaf Schiphol. De start van deze gevleugelde pijp (het leek vanaf stoel 31D wel een tunnel) was prima en normaal. Aan boord niets bijzonders (broodje kaas, koffie en sap). Na 1.05 uur zette de captain de kist keurig aan de grond. De vervolgvlucht werd uitgevoerd door een Airbus 321 van Lufthansa waarbij het leuk was dat er in München dubbele aviobruggen voor deze kist zijn.

Net als de Embraer leek deze kist net in gebruik want er zat nergens een spat vuil op en alles zag er zeer nieuw uit. Aan boord werden we voorzien van een soort van ratatouille-achtige gazpacho. Erg smakelijk. Ook hier weer achterin op stoelen 38 E en F. De vlucht duurde 1.45 uur en we landden om 16.10 uur 10 minuten te vroeg in een besneeuwd Kiev.

Cijfer voor beide vluchten: 7 (lees hier het verslag over de terugvlucht met Ukraine International en Austrian Airlines).

F.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020