Lufthansa: Amsterdam - Madrid, 14 februari 2013

5 maart 2013

Op 14 februari jl. met Lufthansa, via München, naar Madrid gevlogen. We arriveerden laat op Schiphol, maar omdat we al waren ingecheckt (internet) en geen ruimbagage hadden was dat op zich niet erg. Na de security meteen door naar de gate waar na enkele minuten het boarden al begon. De toegangscontrole was geheel automatisch en we werden vriendelijk verzocht de barcode op de reader te plaatsten.

Alles ging voorspoedig totdat mijn reisgenoot uit de rij werd gehaald, omdat zijn trolley toch groter was dan toegestaan. Lastig voor ons, goed voor de andere passagiers. De trolley moest in het vrachtruim. Eigenlijk ook wel goed, het moet maar eens afgelopen zijn met al dat gesleep van veel te grote koffers in de cabine!

De vlucht naar München werd uitgevoerd door een Embraer 190 van Lufthansa CityLine en zat compleet vol. Veel passagiers bleken op doortocht te zijn naar verre bestemmingen en een overstap te hebben op München. Vooral naar US bestemmingen, zo bleek. Het toestel was brandschoon en leek haast wel nieuw. De cabinebemanning was vriendelijk en efficiënt. We kregen een sandwich en konden drinken wat we wilden. Wij hielden het op twee keer een koffie en jus d’orange. Ruim op tijd arriveerden we in München waar we met een bus naar de Terminal werden gebracht.

München is een grote, moderne en elegante luchthaven. Enig nadeel is de grote afstand die men soms moet afleggen. Ondanks onze krappe overstaptijd besloten we om toch maar iets warms te eten. Aan boord zou het immers toch alleen maar een snack worden. Niet genoeg om de honger weg te nemen.

De vlucht naar Madrid werd uitgevoerd door een A320 van Lufthansa. Door de warme hap waren we wat laat met het boarden en we kwamen als één van de laatste binnen. Ook deze vlucht was compleet vol en nu was onze handbagage weer een probleem, want alle bagagebakken waren vol. We besloten de bagage maar onder de stoel voor ons te plaatsen. Punctueel stegen we op en begon de flight safety demonstratie. Lufthansa doet dit nog steeds op de ouderwetse manier en dus gaf ik maar eens aandacht aan de stewards en stewardessen die de presentatie voor hun rekening namen. Zo te zien een jonge bemanning.

Na de flight safety demonstratie werd al snel begonnen met de service die, tot grote verbazing van ons, bestond uit een complete maaltijd. Pasta met kip, een bakje salade, een flesje water en een Toblerone reep. Hoewel erg smakelijk hielden we het beiden bij een glaasje wijn. We hadden immers al gegeten op de luchthaven…

Nadat de tweede drankenservice was geweest, vielen we allebei in slaap. Hierbij niet alleen geholpen door de lekkere rode wijn, maar ook doordat het behoorlijk warm werd aan boord.

We kwamen op tijd in Madrid aan en werden geparkeerd bij een wel erg oudeterminal. Ze weten daar wel wat ze met vreemde toestellen van andere luchtvaartallianties moeten doen…… parkeren bij de oudste terminal!

Over beide vluchten dik tevreden. Vliegen met Lufthansa is altijd een feestje. Ook de totale reisduur was, ondanks de overstap in München, goed te doen.

Cijfer: beide vluchten een 8

E. Booij

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020