Lufthansa: Düsseldorf - Leipzig, 22 september 2011

29 september 2011

Op 22 september vloog ik met een collega met de Lufthansa (Eurowings) van Düsseldorf naar Leipzig-Halle. We namen de LH 2730 van 15:30 uur. Door een vertraging van een half uur veroorzaakt door een tekort aan luchtverkeersleiders (!) in Duitsland kwamen wij dus ook een half uur te laat. Zowel bij vertrek als aankomst wordt je met een bus naar en van het vliegtuig (CRJ900 NG, stoel 24C) naar de terminal gereden.

Leipzig-Halle is een akelig stil vliegveld! Op de 23ste vlogen we terug met de LH2781. Wederom een half uur vertraging door de zelfde reden als heen. Ook terug vlogen we weer met één van de CRJ900's van Eurowings. Dit keer volledig afgeladen.

Een bejaard Engels echtpaar zorgde voor wat consternatie door ergens neer te ploffen en niet meer overeind te willen komen. Het domino-effect van de grote stoelendans begon dus net voor vertrek. Ik zat weer achterin (stoel 24D) en zag het geamuseerd toe! Kinderen moeten worden begeleid als Unaccompanied Minor (UM), misschien zouden we de US (Unaccomponied Senior) ook eens moeten introduceren!

Beide vluchten een 7,5!

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021