Lufthansa: Düsseldorf - Leipzig, 6 december 2011

12 december 2011

Op 6 december vloog ik om 15:30 uur met vlucht LH2780 (CRJ900 NG, stoel 14C) vanaf Düsseldorf International Airport naar Leipzig. Een prettig vliegtuig en een mooi licht en helder interieur. De vlucht duurde slechts 45 minuten. De catering van twee leuke stewardessen bestond uit koffie, Sprudelwasser en een Toblerone-reepje.

Voor mijn werk moest ik een grote doos met relatiegeschenken meenemen. Dit was boven mijn koffertje een extra stuk bagage van vijftien kilo. Hiervoor werd mij op een omslachtige wijze vijftig euro in rekening gebracht. De doos was al ingecheckt, voordat ik moest betalen. Wat zou er gebeurd zijn als ik niet betaald had? De mevrouw aan de LH ticketbalie kon mij niet verder antwoorden dan: "Dann gibt es Stress!" De vlucht krijgt van mij een 8! Duitse degelijkheid!

Terug vloog ik op 9 december om 08:50 uur via Dresden met vlucht LH2769 (Fokker 100 van Contact Air in Miles & More beschildering, stoel 4C). Het is leuk dat ze in Duitsland nog met "onze" Fokkers vliegen! (Ooit door mijn broers in elkaar gelijmd op Schiphol.)

Prima vlucht van slechts 50 minuten. Het was onderweg wel hobbelig door de harde wind. De catering: Sprudelwasser en een soort mueslireep met instant yoghurt. Doe mij de Toblerone maar!

Deze vlucht krijgt van mij een 9 vanwege de nostalgie, de aardige bemanning en de punctualiteit!

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021