Martinair: Amsterdam - Puerto Plata, 6 juni 2009

6 juni 2009
Wij zijn 6 juni met Martinair vlucht MP603 van Schiphol met een klein uur vertraging vertrokken naar Puerto Plata (Dominicaanse Republiek). Een vlucht van ongeveer negen uur in comfort class en dus hebben wij wat meer beenruimte en dat is heel prettig op zo’n lange vlucht.


We hebben een wat oudere Boeing 767-300 in de eerste kleur van Martinair, dat is ook te merken aan de stoelen en verdere inrichting van het toestel. De stoelen zijn "wat minder" en dat is op zo’n lange rit toch wel te merken.

Verder is er niks aan te merken op de vlucht, de verzorging is prima, de maaltijden zijn goed en het personeel ziet er keurig uit en is vriendelijk en behulpzaam. Wij krijgen omdat we comfort class vliegen ieder een entertainment player uitgereikt en kunnen de hele vlucht wel vooruit met muziek en/of film.

De vlucht verloop verder volgens schema en is heel rustig, geen turbulentie. Wij landen met een hele rustige landing op de luchthaven van Puerto Plata om daar te gaan genieten van een lekkere vakantie van veertien dagen.

Onze terugvlucht MP603 begint 20 juni keurig op tijd in Puerto Plata en zal via een tussenstop op Punta Cana (een vlucht van 25 min.) 21 juni Nederlandse tijd om 10.30 uur weer landen op Schiphol, we hadden de wind mee en dus ging het in acht uur en veertig minuten.

Wij hebben nu een ander toestel, wel weer een 767-300, maar nu in de gewone Martinair-kleuren. Ook dit is een wat "verouderd toestel”, wat dus ook weer is te merken aan de wat mindere stoelen en het slapen wil dan ook niet erg lukken met deze nachtvlucht omdat de stoelverstelling niet helemaal goed is!!

De verzorging is wederom heel goed en ook deze bemanning doet het keurig. Als wij na de maaltijd eindelijk iets zijn ingedut worden wij weer gewekt met de mededeling dat de riemen vast moeten omdat er wat turbulentie wordt verwacht!! Dit blijkt erg mee te vallen maar van slapen komt dan niks meer...

Volgens mij was deze melding ook niet echt nodig geweest, mede omdat wij gelijk na de maaltijd al de melding kregen dat wij de riemen bij voorbaat vast moesten doen zodat ze ons niet zouden hoeven wekken als het echt nodig zou zijn!!

Dus je komt dan in Nederland aan en bent behoorlijk af.. en hebt weer een week vakantie nodig om bij te komen van de terugvlucht.

Verder is de vlucht heel rustig verlopen en zijn wij veilig geland op Schiphol waar wij gelijk aan de slurf werden opgewacht door de drugshond die door z’n baas werd aangespoord om wat beter te zoeken!!

Kort samengevat zijn wij best tevreden over onze vlucht met Martinair, al zouden ze wel wat kunnen moderniseren!

We willen als cijfer een 8 geven.

Onze volgende vakantie mag weer met Martinair, alleen zouden wij het dan prettig vinden om dan thuis al onze stoelnummers te kunnen reserveren, dit kon nu niet omdat het via onze reisorganisatie liep.

J.Doppenberg

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019