Ryanair: Arrecife - Weeze, 27 oktober 2010

27 oktober 2010
Op 27 oktober zijn we met drie kwartier vertraging vertrokken met Ryanair-vlucht FR6209 vanaf het warme en zonnige Lanzarote-Arrecife. Toen de gate open ging stond al snel lange rij passagiers te wachten. Voor ons reden om voortaan toch maar 'priority' voor vijf euro als extra te nemen.

Nu stonden we bij de boarding bijna achteraan de rij en is het eerst twijfelachtig of je goede zitplaatsen kunt bemachtigen. Dat lukte overigens uiteindelijk prima.

Vliegtuig had bezettingsgraad van ongeveer 90 procent. Prettige plekken is ook van belang omdat Ryanair-vliegtuigen geen verstelmogelijkheid hebben voor de rugleuning. Tijdens de vlucht hebben we een kwartier van de vertraging weer ingehaald. Tijdens de nogal turbulente vlucht (letterlijke betekenis!) werden we door de cockpitcrew keurig op de hoogte gehouden van de gevlogen route. De koffie(uiteraard tegen betaling) smaakte uitstekend.

Met een half uur vertraging landden we op een regenachtig Düsseldorf Weeze. Het is toch wel verwarrend dat Düsseldorf-Weeze ook als Niederrhein (NRN)aangeduid wordt: gelukkig ben ik nog niet de oude benaming RAF Laarbruch tegengekomen...

Verwacht geen business class op zo'n low cost vlucht: het ticket kostte inclusief koffer ongeveer 120 euro per persoon.
Eindoordeel: 8

F.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020