Ryanair: Charleroi - Madrid, 31 mei 2013

6 juni 2013

Op de vroege ochtend van vrijdag 31 mei vlogen mijn vriendin en ik voor een lang weekend naar Madrid. Dit keer weer gekozen voor Ryanair en voor de luchthaven Charleroi vanwege de gunstige tijdstippen en lage prijzen. Het was erg nevelig op deze vrijdagdagochtend, maar dat nam niet weg dat de FR5463 op tijd vertrok. De vlucht zat goed vol, op enkele vrije plaatsen was de Boeing 737-800 geheel bezet.

Onderweg weer de gebruikelijke verkooppraatjes, toch weerhield dat velen niet ervan een snack of wat drinken aan boord te kopen. Na een vrij lage benadering die geheel rond Madrid werd uitgevoerd, landden we na een 2 uur en een kwartier durende vlucht op de luchthaven van Madrid-Barajas. Het toestel werd niet aan een slurf gelegd (alle andere Ryanair toestellen op Madrid wel!) en dit was verder aanleiding dat er enige vertraging ontstond, omdat Spanjaarden qua organisatie (bussen moesten geregeld worden om naar de terminal te brengen) niet zo hoog scoren. Na aankomst in de terminal 1 snel naar terminal 2 gespoed alwaar we verder gereisd zijn met de metro naar het centrum van de stad.

Op 3 juni vlogen we met de FR5464 om 18:10 terug. De vlucht zat nu zo goed als vol en we vlogen met een paar minuten vertraging weg in noordelijke richting. Er lag nog steeds sneeuw op de toppen van het Castiliaans scheidingsgebergte en dit keer was er nagenoeg geen bewolking onder ons tijdens de vlucht. De crew bestond dit keer uit alleen mannen, ook eens interessant om te zien. Na twee uur schampten we alweer de Belgische bodem en vervolgden onze terugreis met de auto naar Zuid-Limburg.

Wat erg opviel was dat als een vlucht van Ryanair (nagenoeg) vol zit, de handbagage bij hen toch een issue begint te worden. Steeds vaker merk ik dat deze, als de rekken boven vol zijn, onder stoelen en dergelijke worden gelegd. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd dat of Ryanair hier kleinere afmetingen van de handbagage gaat verlangen of dat er toeslagen gaan komen voor (grote) handbagage, zoals concurrent Wizzair dit al enige tijd hanteert.

Beide vluchten waren wederom goed, beoordeling 8!

S. Pennings

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020