Ryanair: Charleroi - Manchester, 24 april 2013

27 april 2013

Op woensdag 24 april zette ik al vroeg in de ochtend met de auto koers naar Brussels South Charleroi Airport om deze dag op en neer naar Manchester in Groot Brittannië te vliegen. Reden was stadionbezoeken van de twee roemruchte clubs uit Manchester en het Runway Visitor Park nabij het vliegveld.

In Charleroi aangekomen snel de auto geparkeerd, door de check-in en beveiliging om vervolgens bij de gate op onze vlucht te wachten. Het betrof de FR3239 met schematijd 09:10 uur als vertrek. Eenmaal aan boord viel op dat het een zeer matige bezetting betrof; een snelle telling leerde dat slechts 30 van de 189 plaatsen in de Boeing 737-800 bezet waren. Hier hoor je mij niet over klagen.

We vertrokken precies op schematijd en kozen direct het onbewolkte luchtruim, boven het westen van België en de Noordzee hing bewolking. Eenmaal boven Engeland werd het zicht weer geheel helder en vlogen via de oostzijde van Londen, Londen Luton Airport, Leicester en Nottingham richting Manchester, alwaar aangekomen het weer geheel bewolkt was geworden. Overigens deed de Britse crew er alles aan om zoveel mogelijk te verkopen, iets wat bij Ryanair niet geheel vreemd is.

Na een uur en kwartier stonden we op de baan in Manchester en taxieden snel richting Terminal 3, vooral gebruikt door lowcosters en maatschappijen die binnenlandse routes exploiteren.

Na een dag vol met stadionbezoeken en helaas geen Runway Visitor Park vanwege tijdgebrek, was het weer tijd om huiswaarts te vliegen. Vlucht stond gepland voor 20:30 met FR3222 en vertrok wederom netjes op tijd, dit keer een betere bezetting, ik schat dat nu tweederde van de Boeing 737-800 bezet was. Na wederom een rustige vlucht toucheerden we na een uur en 10 minuten de baan in Charleroi en spoedden we ons snel huiswaarts.

Beide vluchten waardeer ik met een 8, de prijs was uitstekend (37 euro retour incl creditcardtoeslagen), geen poespas, maar wel vluchten die op tijd vertrekken en een maatschappij die gewoonweg over een moderne en jonge vloot beschikt!

S. Pennings

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021