Ryanair: Eindhoven - Budapest, 6 december 2012

2 februari 2013

Op donderdag 6 december vloog ik samen met mijn vriendin met Ryanair vlucht FR6075 vanaf Eindhoven naar Budapest voor een stedentrip. Om wat extra bagageruimte te hebben hadden we van tevoren een koffer bijgeboekt. Eenmaal op Eindhoven Airport aangekomen is het eerste wat opvalt dat alles wat anders is dan gewend. Het ziet er allemaal wat geïmproviseerd uit met overal tijdelijke muren van hout, maar alles is wel duidelijk aangegeven en gaat nog steeds erg vlot. Binnen tien minuten was alles al geregeld en zaten we bij de gate.

En daar kwam helaas al vrij snel te staan dat onze vlucht een half uur vertraging had, een reden werd er niet gegeven, maar een blik op de Ryanair-site leerde ons al snel dat het vliegtuig vertraging had door de-icing op Budapest. Het boarden verliep voor Ryanair-begrippen vrij rustig en met bijna een uur vertraging vertrok de Boeing 737-800 uiteindelijk van de gate. De vlucht verliep soepel en de stoelen en beenruimte zijn comfortabel genoeg voor een vlucht van twee uur. Enige minpunt is de verschrikkelijk chagrijnige bemanning. Bij de twee stewardessen achterin het vliegtuig was werkelijk waar tijdens de gehele vlucht geen glimlach te bekennen en een simpele “please” of “thank you” zit er ook niet in. Entertainment hadden we wel toen de chagrijnige stewardess een afgeraffelde versie van de veiligheidsinstructies deed.

Aankomst op Budapest verliep soepel en snel en in een mum van tijd zaten we in de bus naar het centrum. En toen we na een geweldig weekend Budapest op zondag weer op het vliegveld waren voor de terugvlucht (FR6074), bleek het ook bij vertrek goed geregeld te zijn op het vliegveld. De security is een stuk grondiger dan op Eindhoven, maar ging ondanks de drukte wel erg snel. Het vliegveld is pas geleden gemoderniseerd en dat is goed te zien. Alles ziet er schoon en nieuw uit en er zijn genoeg winkels en restaurants om je te vermaken tot aan de vlucht.

Enige tegenvaller is de eigen pier van Ryanair, die uit niets meer dan een paar tenten bestaat. In deze tijd van het jaar is dat best koud en gezien onze vlucht weer wat vertraging had is dat niet heel fijn. Uiteindelijk vertrokken we ruim een half uur te laat en na een rustige vlucht landden we op Eindhoven Airport. We hadden weer dezelfde bemanning, maar ditmaal waren ze gelukkig wel een stuk vrolijker. Aan boord hebben we nog wat gegeten en gedronken en uiteindelijk waren we ongeveer 15 euro kwijt voor twee flesjes drinken en twee pizza broodjes.

Al met al vind ik Ryanair geen slechte maatschappij. Het is jammer dat we dit keer wat vertraging hadden, maar ook dat viel gelukkig nog wel mee. Het hele proces van inchecken thuis op je computer tot het moment dat je op je bestemming het luchthaven gebouw uitloopt gaat erg vlot. Service aan boord is er alleen tegen betaling en op hun website en tijdens de vlucht proberen ze je van alles aan te smeren. Maar als je dan bedenkt hoe weinig je betaalt hebt voor deze vluchten, dan mag je eigenlijk niet klagen. Daarom beoordeel ik beide vluchten met een 7.

Tim

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020