Ryanair: Eindhoven - Ibiza, 8 oktober 2011

18 oktober 2011

Zaterdag 8 oktober vlogen wij via Eindhoven met Ryanair (Flight 3541) naar Ibiza. Zaterdag 15 oktober vlogen wij weer terug (Flight 3542). Wij betaalden 45,- per ticket voor een retour en zijn hier meer dan tevreden over.

De Boeing 737-800 was op tijd geland vanuit Dublin en binnen no-time was het hele vliegtuig weer uit- en volgeladen. Niet langer dan 25 minuten heeft het vliegtuig aan de grond op Eindhoven Airport gestaan (op de terugweg vanuit Ibiza was dit niet anders).

Aan boord zat het vliegtuig zo goed als vol, 90-95% (terugweg minder druk: 75-80%). Zoals altijd zijn de steward(s)(essen) van Ryanair erg zakelijk, maken minder connectie met de passagiers en zijn niet zo warm en vriendelijk als dat ik gewend ben aan boord van bijvoorbeeld Transavia.

Een uitzondering was een Nederlandse stewardess die wel vriendelijk in het Nederlands de passagiers te woord stond (zou het dan toch een cultuurverschil zijn en zijn de Britse en Oost- en Zuid Europese stewardessen die ik voornamelijk op Ryanair-vluchten tegenkom van nature gewoon minder servicegericht en intrinsiek gemotiveerd in hun werk?).

Ook van de teksten van de purser door de microfoon, zoals de aankondiging van de verkoop van sigaretten, food en non-food etc., is vaak geen woord te verstaan. Het is afraffelen en een vinkje zetten dat ze hun taak weer hebben uitgevoerd. Zolang je niet al te veel service en warme gevoelens verwacht, maar wel aantrekkelijke tarieven, vlieg met Ryanair.

Heenvlucht een 8,5, terugvlucht een 7,5 (de piloot op de terugvlucht verdiende een strafpunt door zijn 'hoekige en scherpe' landing die hij al stevig inzette boven Antwerpen en het wel erg laat en hard remmen tijdens de landing).

N.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021