Ryanair: Girona - Weeze, 7 juli 2012

4 augustus 2012

Samen met een vriend heb ik een vakantie doorgebracht in Lloret de Mar, en op 7 juli was het tijd om terug te vliegen. Ons vliegtuig vertrok om negen uur ‘s avonds maar omdat de bussen vanaf Lloret naar het vliegveld in het weekend erg onregelmatig rijden waren we om half 5 al op het vliegveld van Girona.

Onze boardingpassen hadden we al maar toch besloten we om nog niet in te checken omdat er genoeg plaats was om te liggen (wat hard nodig was aangezien wij beiden te diep in het glaasje hadden gekeken de avond ervoor).

Na met wat leuke Nederlanders een flinke tijd gesproken te hebben checkten we om 7 uur in, vervolgens een broodje gegeten bij de subway en toen waren we al vrij laat met boarden dus we moesten ineens flink doorlopen naar onze gate. Nou, gelukkig stond het vliegtuig (Boeing 737-800 voor de geïnteresseerde) op tijd klaar want op de heenweg moesten we 20 minuten wachten. Eenmaal in het vliegtuig kreeg ik nog een beetje stress met de man achter mij die vond dat ik zo snel mogelijk moest gaan zitten.

Om 9 uur kregen wij te horen dat we een uur moesten wachten in het vliegtuig omdat de luchtweg vol was. Hmm…beetje een domper maar ja. Wat veel vervelender was is dat er 6 drukke tantes uit het westen met een hele harde stem de hele vlucht de hele vakantie hebben besproken en dit ook hebben gedeeld met het gehele vliegtuig.

Rond 10 uur stegen we dan toch op en zetten al snel koers naar Weeze in Duitsland net over de grens bij Venlo (waar ik zelf woon) dus lekker dicht bij huis. Voor de mensen die nog nooit met Ryanair hebben gevlogen: je krijgt niks te drinken of te eten of je moet bijbetalen, hoewel voor 50 euro heen en terug dat ook niet zo veel uitmaakt. Tevens is het maar een vlucht van 2 uurtjes. De stewarddessen vielen qua uiterlijk helaas wat tegen (daar kijk je als jongeman toch even naar), niet te vergelijken met die van KLM en Air France.

Na wat geslapen te hebben werd ik wakker toen een van de stewards die omriep dat ze lootjes aan het verkopen waren. Tja, dat was toch even wennen. Het was namelijk mijn eerste keer met een prijsvechter.

Rond 12 uur werd de landing ingezet waar ik helaas flink last kreeg van mijn oren. Het heeft twee dagen geduurd voordat alles weer op orde was. Rond 10 over 12 zijn we geland.

Al met al het is toch wel een verschil in kwaliteit of je met bijvoorbeeld de KLM vliegt of Ryanair. Jammer dat we 1 uur moesten wachten en dat er vervelende mensen achter ons zaten. Verder heel erg goedkoop en je wordt dicht bij huis afgezet. Ik geef deze vlucht een 6,5.

B.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021